Foto: Kristaps Rajeckis

Pielāgojoties epidemioloģiskajai situācijai, ierasti grandiozā Stādu parāde šogad notiks mazā tirgus formātā – ap Siguldas pils parku 5. un 6. jūnijā, portālu "Māja&Dārzs" informē Stādu parādes pārstāve Sabīna Alta.

Šogad tirgus aizritēs Siguldas Pils dārzā, Paviljona laukumā, Šūpoļu laukumā, Dīķa dārzā, Dabas aizsardzības pārvaldes laukumā, Ābeļdārzā, Vīriņu dārzā un Barona laukumā, lai ievērotu noteikumus par tirdzniecības organizēšanu, saskaņā valstī noteiktajām epidemioloģiskās drošības prasībām. Kā uzsver pasākuma pārstāvji, Sigulda ir pateicīga vieta tirgus organizēšanai, jo organiski var sadalīt tirdzniecības zonas, lai varētu droši un ērti gan apmeklētājiem, gan tirgotājiem ievērot visus nosacījumus.

Andele abas dienas notiks no pulksten 9 līdz pulksten 17. Stādu parāde apmeklētājiem ir bez maksas, proti, nav jāmaksā par ieeju pasākumā, turklāt arī autostāvvietas ir bez maksas. Dalības maksa piemērota vienīgi tirgotājiem.

Portāls "Māja&Dārzs" jau ziņoja, ka Stādu parāde šogad jau svinēs savu 17. jubileju, bet Siguldā tā notiek jau desmito gadu. Tas ir iecienīts pasākums dārzkopju aprindās, kurā ik gadu piedalās vairāk nekā 100 stādu audzētāju no Latvijas, kuri piedāvā dažādus krāšņus un pat eksotiskus augus dārzam. Kā atgādina Alta, Stādu parādē piedalās stādu audzētāji tikai no Latvijas, popularizējot un izceļot nacionālo stādu audzēšanas nozari un godinot tajā strādājošos, turklāt Latvijā audzētie stādi ir labāk piemēroti tieši mūsu klimatiskajiem apstākļiem, tie ir izturīgāki un ziemcietīgāki, nekā importētie stādi.

Stādu parādē varēs atrast ne tikai lieliskus augus savam dārzam, bet tajā var iegādāties arī dārza preces, tehniku, amatnieku darinājumus un arī Latvijā ražotus gardumus jebkurai gaumei.

Pasākuma organizatori aicina apmeklētājus ņemt vērā piesardzības pasākumus un uzņemties individuālo atbildību par savu veselību. Pasākuma laikā būs publiski pieejami dezinfekcijas līdzekļi, tāpat organizatori lūdz ievērot distanci pie tirdzniecības moduļiem.

Latvijas Stādu parādi rīko Stādu un kūdras inovāciju fonds sadarbībā ar Stādu audzētāju biedrību un Siguldas novada pašvaldību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!