Lai arī pagājušās nedēļas nogalē izcīnītā uzvara pasaules rallija čempionāta (WRC) junioru klases (JWRC) sacensībās ļāvusi Mārtiņam Seskam iegūt kopvērtējuma līderpozīciju, autosportists par situāciju tabulā nedomā un turpina koncentrēties uz savu sniegumu, sarunā ar čempionāta rīkotājiem teica Sesks.

Jau ziņots, ka Latvijas rallija braucējs Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis svētdien Portugālē otro reizi karjerā svinēja uzvaru pasaules rallija čempionāta junioru klases sacensībās.

Pēc sestdienas ātrumposmiem Seska ekipāžas pārsvars pār tuvāko sekotāju somu Sami Pajari bija trīs minūtes un 20,2 sekundes, bet svētdien viņš pietuvojās par aptuveni desmit sekundēm.

"Arī pagājušajā gadā uz brīdi bijām līderi kopvērtējumā. Tas uz mani izdarīja nelielu spiedienu, tāpēc es šogad par to cenšos tik daudz nedomāt. Reizēm tas var patraucēt," intervijā ar čempionāta rīkotājiem teica Sesks. "Vēl ir pāragri domāt par vietu kopvērtējumā. Mums noteikti jāmēģina izcīnīt pēc iespējas vairāk punktu, bet es turu galvu lejā un koncentrējos savam sniegumam pie auto stūres."

Grants seguma pārpildītajā Portugāles posmā vairākiem junioru klases braucējiem tehnisku ķibeļu dēļ nācās izstāties no sacensībām. Arī Pajari piemeklēja tehniskas problēmas, tāpēc Seskam svētdien atlika mierīgā manierē sasniegt finišu.

Arī Seska automašīnu piemeklēja ķibele – radās problēmas ar piedziņas vārpstu.

"Šis bija patiesi smags posms. Īpaši jau automašīnām," skaidroja Sesks. "Bija jābrauc, cik ātri vien vari, bet tai pašā laikā jāmēģina saudzēt mašīnu. Zināju, ka nebūs viegli, tomēr tik sarežģītas sacensības negaidīju."

"Rallijā nekad nedrīkst padoties. Jāmēģina izdarīt visu, kas tavos spēkos, un jācer uz to labāko. Uzvara sniedza lielu atvieglojumu," neslēpa sportists.

Nākamais posms, kurā piedalīsies arī junioru klases sportisti, no 15. līdz 18. jūnijam plānots Igaunijā. Pagājušajā sezonā Sesks Igaunijā izcīnīja savu pirmo uzvaru junioru klasē.

Sesks norādīja, ka Igaunijā jūtas kā mājās, bet līdzīgas sajūtas, visticamāk, ir arī Somijas braucējiem, nemaz nerunājot par mājinieku Robertu Virves. Latvijas sportists norādīja, ka Igaunijā sagaidāms ātrs posms.

Latvijas rallija braucējs pirmajā posmā Horvātijā bija otrais un pēc diviem etapiem ar 43 punktiem kļuvis par JWRC ieskaites līderi. Pajari seko ar 35 punktiem, bet pa 27 punktiem nopelnījuši brits Džons Ārmstrongs un slovāks Martins Koči.

LMT Autosporta akadēmijas ekipāža Sesks/Francis ir līdz šim vienīgie Latvijas rallisti, kuri kāpuši uz JWRC goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Vēsturisko uzvaru ekipāža pagājušajā gadā sasniedza Igaunijas posmā, aizvadīto sezonu noslēdzot kā vicečempioniem. Trijos no četriem sacensību posmiem ekipāža finišēja labāko trijniekā.

Sezonu piloti noslēgs Beļģijā (13.-15. augustā) un Spānijā (14.-17. oktobrī).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!