Foto: Shutterstock

Glīti nomulčētas dobes būs īsta dārza rota, turklāt arī saimniekiem vajadzēs mazāk rosīties dobēs, ravējot nezāles. Raksta turpinājumā esam apkopojuši mulcēšanas ABC, kurā varēsi uzzināt ne tikai praktiskus padomus, kādu materiālu izvēlēties, bet arī ieteikumus, kā to labāk izmantot dārzā.

Portāls "Māja&Dārzs" pārlapoja savu arhīvu, kurā izcēla noderīgākos rakstus par mulču. Šo gadu laikā padomos par mulču ir dalījušies vairāki dārzkopības speciālisti, un viņu zināšanas vari aizņemties, ieklājot savā dārzā mulču.

Parasti visi domā, ka mulča ir tikai koku mizas, bet tā nebūt nav! Izdala neorganisko un organisko mulču, turklāt ar to izklāj ne tikai dobes, bet arī celiņus un arī bērnu rotaļu laukumus. Pie neorganiskās mulčas varam pieskaitīt dekoratīvos akmeņus, akmens šķembas, oļus, kā arī sintētiskos materiālus, savukārt pie organiskās mulčas varam ieskaitīt zāģu skaidas, salmus, lapas, priežu čiekurus, pļautu zāli u.c.

Raksta turpinājumā vari aplūkot dažādus rakstus par mulču, bet, ja tev ir kāds specifisks jautājums par mulčēšanu, tad padalies ar to mums e-pastā: maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!