Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlase svētdien saspringtā pasaules čempionāta B apakšgrupas spēlē zaudēja Somijas valstsvienība, bet ar vienu izcīnīto punktu panāca, ka tā vēl var noteikt savu likteni cīņā par ceturtdaļfinālu.

Latvijas valstvienība Somijas hokeja izlasei papildlaikā piekāpās ar rezultātu 2:3 (1:1, 0:1, 1:0, 0:1).

Pirmā perioda iznākumu noteica divi negadījumi. Jau spēles ceturtajā minūtē Marko Antilas uzmetienu vārta virzienā neveiksmīgi atsita 2021. gada meistarsacīkšu debitants Jānis Kalniņš. – ripa ielidoja vārtos no Saku Maenalanena kājas. Latvijas izlase pie metieniem tika maz, haosa pilno spēli kontrolējot somiem. Taču perioda izskaņā veiksmīgi vārtu priekšā nocīnījās Lauris Dārziņš, kurš liedza Harri Seteri redzēt Mārtiņa Dzierkala metienu – 1:1.

Spēles satura ziņā Latvijas hokejistiem otrajā periodā izdevās reabilitēties. Latvieši uzbruka daudz biežāk, kā arī izpildīja neskaitāmus metienus, bieži to darot pie pirmās iespējas. Veiksme gan stāvēja Somijas izlases pusē. Somi iniciatīvu atguva vien trešdaļas izskaņā, taču uzreiz radīja pāris izcilas vārtu gūšanas iespējas. Vispirms aiz saviem vārtiem paklupa Kristiāns Rubīns, bet Kalniņš spēja nosargāt vārtus pēc vairākiem somu mēģinājumiem tos iekarot no pašas vārtu priekšas.

Ripa gan tomēr nonāca Latvijas izlases vārtos. Spēles 36. minūte Latvijas izlase pēc uzvarēta iemetiena pazaudēja ripu, vārtu virzienā uzmeta Ville Poka, bet ripas lidojumu meistarīgi pielaboja Īro Pakarinens.

Trešā trešdaļa aizsākās pietiekami samocīti, tomēr komandas ar laiku atraisījās. Bīstamāk gan uzbruka somi, kuri pēc mazākuma aizbēga ātrajā uzbrukumā "trīs pret viens". Jānis Kalniņš gan glāba izlasi pēc Maenalanena metiena. Latvijas izlase atbildēja, savu iespēju realizējot. Šoreiz metienu vārtu virzienā izpildīja Lauris Dārziņš, bet ripas lidojumu pielaboja Dzierkals, kurš guva otros vārtus spēlē.

Papildlaika ievadā divas izcilas iespējas izraut uzvaru bija Robertam Bukartam, taču veiksmīgi vārtos spēlēja Harri Seteri. Pēdējo vārdu teica Somijas valstsvienības līderis Antons Lundells, kurš ar tehniski skaistu solo gājienu guva vārtus četras sekundes pirms papildlaika beigām.

Latvijas valstsvienība pēc sešām spēlēm sakrājusi deviņus punktus, bet Somijas hokeja izlase ar 15 punktiem sešos mačos saglabā pirmo pozīciju. Ar Latvijas izlasi par iekļūšanu ceturtdaļfinālā konkurē Kazahstānas (sešas spēles, desmit punkti), Vācijas (piecas spēles, deviņi punkti) un Kanādas (sešas spēles, deviņi punkti) izlases, bet, visticamāk, neaizsniedzama ir otrajā pozīcijā esošā ASV (piecas spēles, 12 punkti) valstsvienība.

Jau šobrīd skaidri zināms, ka Latvijas izlasei otrdien būs nepieciešams kaut papildlaikā pieveikt Vācijas izlasi. Nepieciešamo punktu skaitu gan var ietekmēt pirmdien gaidāmās spēles starp Vācijas un ASV izlasēm, kā arī Kazahstānas un Norvēģijas vienībām, un otrdien no rīta paredzētā spēle starp Kanādas un Somijas vienībām.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

$duelID=1395;$eventID=27;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!