Foto: LU Botāniskais dārzs

Monsteras pēdējo gadu laikā kļuvušas par modes augiem, jo tās savā īpašumā grib iegūt daudzi, jo īpaši, ja runa ir par raibo lapu skaistuli Monstera variegata. Izrādās, ka monsteras var arī ēst. Par garšīgās monsteras (Monstera deliciosa) baudīšanu padomos dalās Latvijas Universitātes (LU) Botāniskais dārzs.

Kā izrādās, Monstera deliciosa ir ēdami augļi.

LU Botāniskā dārza speciālisti informē, ka auglis ir garens, apmēram 30 centimetrus garš, klāts ar sešstūrainām zvīņām. Tā smarža ir salda un pēc garšas tas atgādina gan banānu, gan ananasu. Speciālisti gan brīdina, ka monsteras augļi satur kalcija oksalāta kristālus un līdzīgi kā ēdot ananasu, tie var kairināt rīkli.

LU Botāniskā dārza pārstāvji sarūpējuši arī fotoattēlus, kuros var redzēt augli, kas nobriedis Palmu mājā esošajai monsterai.

Klātienē monsteras augli pašlaik nevar apskatīt, jo siltumnīcas, ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī, apmeklētājiem ir slēgtas, bet var aplūkot āra teritoriju, kur pašlaik ļoti krāšņi zied rododendri. LU Botāniskais dārzs katru dienu ir atvērts no pulksten 10 līdz pulksten 21. Šeit var lasīt plašāk par biļešu cenām.

Savukārt raksta turpinājumā vari izlasīt vēl citu noderīgu informāciju par iespaidīgajām monsterām!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!