Foto: DELFI

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā šo sestdien, 5. jūnijā, norit līdz šim lielākais gadatirgus, kurā dažādus meistardarbus sarūpējuši pašmāju amatnieki un mājražotāji, portālam "Māja&Dārzs" pastāstīja muzeja pārstāve Līga Rimšēviča. Arī portāls "Māja&Dārzs" paviesojās iespaidīgajā tirdziņā, lai aplūkotu, kādus labumus piedāvā pašmāju andeļmaņi.

Portāls "Māja&Dārzs" jau vēstīja, ka tradicionālais lielais gadatirgus Covid-19 ierobežojumu dēļ nedrīkst notikt, bet tā vietā notiek vairāki mazi "Brīvās dabas" tirdziņi. Tirgošanās atsākās maija sestdienās, kā arī turpinās jūnijā. Visplašākais tirdziņš notiek 5. jūnijā, bet nedaudz mazāki tirdziņi būs 12. un 19. jūnijā. Gadatirdziņi katru sestdienu notiks no pulksten 10 līdz pulksten 15.

Kā norādīja Rimšēviča, lielais gadatirgus notiks, tiklīdz tas būs iespējams.

Ko var iegādāties tirdziņā? Ne tikai dažādus gardumus, piemēram, smeķīgus žāvējumus, sierus un kārdinošus konditorejas izstrādājumus, bet arī noderīgas preces mājai un dārzam. Tāpat tirdziņā, kā allaž, var iegādāties glītus aksesuārus, apģērbus un rotaļlietas. Taču, kad iegādāts viss vēlamais, tad var izmest loku pa muzeja teritoriju, aplūkojot Usmas baznīcu, zemnieku sētas utt.

Foto ieskats tirdziņā:

Muzeja pārstāvji aicina apmeklētājus ievērot muzeja un valdības norādījumus par ierobežojumiem, distancēšanos un citiem drošības jautājumiem.

Kopš 1971. gada Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs katru gadu ir rīkojis divu dienu gadatirgu. Gadatirgus ir kļuvis par valsts nozīmes notikumu – par Rīgas un Latvijas simbolu un Latvijas tautu saliedējošiem svētkiem. Kā atgādina muzeja pārstāvji, gadatirgus ir tikšanās un profesionālās pieredzes apmaiņas vieta dažādu paaudžu un specialitāšu latviešu tautas lietišķās mākslas izstrādājumu darinātājiem no visiem Latvijas kultūrvēsturiskajiem novadiem. Vienlaikus gadatirgus ir tautas lietišķās mākslas gada sasniegumu skate un iespēja amatniekiem izstādīt un pārdot savus labākos izstrādājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!