Foto: Sindija Švāne
Vasara ir īstais laiks, kad iepazīt tuvākas un tālākas vietas un izpēti apvienot ar nakšņošanu kādā pasakainā brīvdienu mājā. Ja tavs ceļš ved uz Cēsu pusi, idilliska atpūtas vieta, kas iegūlusies starp vairākiem dīķiem, būs ''Dabas Mājas'' Vaives pagastā. Tā ir vieta, kur kopā ar saviem mīļajiem izbaudīt dabas mieru, klausoties putnu dziesmās.

Sākotnēji ''Dabas Mājas'' (jeb "Jaunslavēkas") saimniekiem tapa kā sapnis par savu ģimenes māju laukos. Idejas tapšana par realitāti aizņēma vairāk nekā piecus gadus, jo no iepriekšējās ēkas bija palikusi tikai skaistā laukakmeņu fasāde, kas auga, tai lēnām liekot klāt pa gabaliņam mīlestības. Māju saimnieku dzīve tomēr iegrozījās tā, ka pilnībā pārcelties uz dzīvi Cēsu pusē nebija iespējams, bet mājā aizvadītas lieliskas brīvdienas un svinēti svētki. Un māju saimnieki nolēmuši, ka arī visiem jādod iespēja radīt tikpat īpašas atmiņas un izbaudīt atpūtu ģimenes lokā. Brīvdienu mājā starp viesu uzņemšanu joprojām aktīvi saimnieko paši saimnieki un viņu vecāki, lai mauriņš vienmēr būtu skaisti sakopts, uzņemot jaunos ciemos braucējus. Bet attālinātas rūpes par brīvdienu māju palīdz uzturēt uzņēmums ''Innorental.''

Brīvdienu mājās iespējams vienlaicīgi atpūstiem četriem pieaugušajiem un četriem bērniem. Mājā ir divas guļamistabas, kurās iespējams patverties diviem pāriem. Savukārt viesistabā uz lielā dīvāna būs ērti nakšņot bērniem. Atpūtniekiem arī pieejamas mūsdienīgi iekārtotas un aprīkotas divas vannas istabas, virtuve un ēdamzona, kā arī āra terase.

''Dabas Mājas'' ir vieta, kur sev tīkamu nodarbi atradīs katrs no viesiem – gan mazs, gan liels. Iespējams izbaudīt gan īpašu pirts rituālu profesionāla pirtnieka pavadībā, gan baudīt gardas brokastis un vakariņas visai ģimenei, par kurām parūpējas talantīgās kaimiņu pavāres. Tāpat iespējams nopeldēties piemājas dīķī, kopīgi iekurināt ugunskuru vai atrast kādu ērtu vietiņu netraucētai grāmatas lasīšanai.

Palikšanu ''Dabas Mājās'' var ļoti ērti apvienot ar Cēsu iepazīšanu, jo brīvdienu māja atrodas tikai 15 minūšu brauciena attālumā no pilsētas. Cēsīs ir pieejams viss, sākot ar brīnišķīgu vecpilsētu un apskates objektiem, kā arī dabas takām aktīvākajiem ceļotājiem. Netālu ir arī skaistās Amatas upes dabas takas, un, izbraucot caur Cēsīm, sasniedzams arī Gaujas nacionālais parks. Ko vēl apskatīt, viesojoties Cēsu pusē, lasi šeit.

Vairāk informāciju par ''Dabas Mājām'' meklē mājaslapā www.dabasmajas.com, kā arī seko jaunumiem vai sazinies ar saimniekiem brīvdienu mājas ''Instagram'' vai ''Facebook'' lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!