Aizvadītājās brīvdienās notikuši 314 ceļu satiksmes negadījumi (CSNg), kuros cietuši 22 velosipēdisti, liecina Valsts policijas dati. Visvairāk – 16 velobraucēji – cietuši Rīgas reģionā, pieci velosipēdisti traumas guvuši Zemgalē; bet viens – Latgales reģionā.

Visbiežāk velosipēdisti guvuši traumas, krītot no velosipēda vai pēc sadursmes ar automašīnu, kad auto vadītājs notriecis velobraucēju. Lai veicinātu ceļu satiksmes dalībnieku drošību, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) kampaņā "Brauc ar galvu" uzrunā gan velosipēdistus, gan arī citus ceļu satiksmes dalībniekus, aicinot ikvienu būt apdomīgam un piesardzīgam, piedaloties ceļu satiksmē.

"Lielais negadījumos cietušo velosipēdistu skaits pēdējās dienās liecina par pašu velosipēdistu, kā arī autobraucēju neuzmanību – gan pašu nekoncentrēšanos uz ceļu, gan arī bezrūpīgāku attieksmi pret savu un apkārtējo drošību. Būtiski arī pārliecināties, ka uz ceļa mūs redz, ļaut citiem saprast mūsu nodomus, veicot manevrus, kā arī prognozēt citu satiksmes dalībnieku iespējamo rīcību," aicina CSDD komunikācijas departamenta vadītāja Ilze Šipkēvica.

Kampaņā "Brauc ar galvu" tiek uzrunāti gan velosipēdisti, gan autovadītāji, aicinot satiksmes dalībniekus uz savstarpēju cieņu, aktualizēti gan rakstītie, gan nerakstītie ceļu satiksmes noteikumi, kā arī piedāvāti ieteikumi, kā pēc iespējas drošāk pārvietoties ar velosipēdu pilsētvidē un ārpus tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!