"ID.4" ir jau otrais "Volkswagen" (VW) elektromobilis, kas radīts, izmantojot e-tehnoloģijām speciāli radītu VW platformu MEB. Bāzes komplektācijā tas ir klasiskās piedziņas auto ar aizmugurē novietotu motoru; savukārt jaudīgākajās versijās "ID.4" ir divi motori un pilnpiedziņa.

Šoreiz raidījums "Tavs Auto TV" izsniedzis šī elektroauto atslēgas cilvēkam, kura profesionālā karjera jau no jaunības gadiem ir bijusi saistīta ar auto. Mārtiņš Grīnbergs ir "Goodyear" tirdzniecības vadītājs Baltijas valstīs. Un kurš gan, ja ne viņš, varētu būt labāk informēts par auto apriepojuma, kā arī tehnoloģiju jaunumiem tuvākajā nākotnē.

Elektromobiļi ir kļuvuši lielāki, komfortablāki, vizāli iekārojamāki. Ikdienas lietošanā "VW ID.4" ir visnotaļ ērts: pirmais, kas piesaista uzmanību ,ir klusums salonā, jau vēlāk sāc baudīt tādas privilēģijas kā sabiedriskā transporta joslas un bezmaksas auto stāvietas. Ar vienu uzlādi "ID.4" atkarībā no versijas, kuru būsiet izvēlējies, spēj veikt no 360 līdz pat 520 km garas distances. Un, kas nav mazsvarīgi, atjaunot enerģijas krājumus akumulatorā, izmantojot ātrās uzlādes stacijas, var gana ātri.

Vēl viena lieta, par kuru nemitīgi gribas jūsmot, kad esi pie e-auto stūres, ir dinamika. Lai gan 100 km/h tas sasniedz normāla ģimenes auto cienīgā laikā – 8,5 sekundēs ("Pro Performance" modelī ar 150 kW jaudu), bet tik un tā luksoforu cīņās tas būs spēcīgs oponents. Nekādas pārnesumu pārslēgšanas, nekādas aiztures – tikai brauciet un izbaudiet! Un vēl – elektromotoram maksimālais griezes moments pieejams pie jebkuriem apgriezieniem, tā kā "ID.4" rāviens no vietas ir tīri patīkams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!