Foto: Shutterstock
Rīgas domes Labklājības departaments projektā "Mēs par veselīgu Rīgu!" aicina ģimenes ar bērniem piedalīties bezmaksas veselību veicinošos pārgājienus. To laikā dalībniekiem būs iespēja iepazīt Rīgas apkaimes no cita skatu punkta, kas apvienojumā ar vingrošanas nodarbību un atraktīvu spēli uzlabos ģimeņu fizisko un emocionālo pašsajūtu, kā arī veicinās gandarījumu par kopā pavadīto laiku, pastāstīja organizatori.

Rīgas apkaimju iepazīšana notiks Teikā, Ropažu ielā 2, un ilgs aptuveni trīs stundas (pārgājiena garums – apmēram seši kilometri), apskatot un uzklausot stāstījumu par tādiem objektiem kā VEF Kultūras pils, Rīgas Vagonbūves rūpnīca, bijusī Gustava Ērenpreisa velosipēdu fabrika, filiālbibliotēka "Vidzeme", VEF, Nazendas nams un Zemitāna laukums.

Lai pieteiktos pārgājienam, jānosūta īsziņa pārgājiena vadītājam uz tālruņa numuru 26363668 un jāgaida apstiprinājums.

Ņem vērā, ka iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta! Ņemot vērā valstī esošos ierobežojumus un iespēju pārgājienos uzņemt ierobežotu dalībnieku skaitu, aicina no vienas ģimenes pieteikties līdz trīs cilvēkiem.

Lai būtu ērti pārvietoties un sportot, organizatori aicina ierasties laika apstākļiem piemērotā sportiskā apģērbā un apavos.

Tāpat iedzīvotājiem nepieciešams izvērtēt savu veselības stāvokli un neapmeklēt pārgājienu, ja:

  • ir slikta pašsajūta un ir saslimšanas (elpceļu infekcijas) simptomi;
  • esi atgriezies no ārzemēm;
  • esi bijis kontaktā ar Covid-19 slimnieku vai esi Slimību profilakses un kontroles centra noteiktā kontaktpersona.

Iedzīvotāji ar hroniskām saslimšanām tiek aicināti izvērtēt nepieciešamību piedalīties aktivitātēs, kā arī pārgājienu laikā organizatori aicina ievērot ceļu satiksmes noteikumus!

Vairāk informācijas par šo un citām projekta aktivitātēm var meklēt mājaslapā www.veseligsridzinieks.lv vai ''Facebook'' lapā.

Apmeklējot pasākumu, tā dalībnieki piekrīt, ka pasākuma laikā var tiks uzņemtas fotogrāfijas un video, kas var tikt publicēti mājas lapā www.veseligsridzinieks.lv un Rīgas domes Labklājības departamenta sociālo tīklu kontos.

Nodarbības tiek īstenotas Eiropas Sociālā fonda projektā Nr.9.2.4.2./16/I/021 "Mēs par veselīgu Rīgu!". Līdz 2023. gada aprīlim tiek plānots īstenot 50 pārgājienus.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!