Foto: Shutterstock
Cilvēki ir ieraduma būtnes, tādēļ ieslīgt rutīnā nav nemaz tik sarežģīti. Arī attiecībā uz seksu. Viens no labākajiem veidiem, kā novērst rutīnu guļamistabā, ir kopīgi izpētīt savas seksuālās robežas.

Nevairies fantazēt un runāt par to

Veselīgu partnerattiecību neatņemama sastāvdaļa ir atklāta komunikācija. Vieniem šis darbiņš padodas vieglāk, citiem – grūtāk, bet fakts, ka tā ir būtiska komponente, paliek negrozāms. Nevēlēšanās runāt atklāti, kautrēšanās apspriest intīmo dzīvi aiz sevis allaž atstāj neizrunātas lietas un sapratnes trūkumu partneru vidū. Patiesībā, apspriežot savas fantāzijas un seksuālo eksperimentu robežas, var iegūt ne tikai jaunas idejas, ko izmēģināt guļamistabā, bet arī attīstīt labākas komunikācijas prasmes, dziļāku uzticību partnerim un lielāku tuvību ar mīļoto cilvēku.

Ar ko sākt? Ar sarakstu!

Saglabā prātu atvērtu

Kā teikts portālā "Psyhology Today", mierīgi apdomājies un izveido seksuālo uzvedību sarakstu, kur apkopo idejas par to, ko vēlētos izmēģināt kopā ar partneri. Varbūt atklāsies, ka attiecību sākumposmā kaut no tā esat darījuši, bet, laikam ejot, tas piemirsies vai arī gluži pretēji – tik daudz interesantu ideju, kas paturētas pie sevis. Nekautrējies sarakstā iekļaut arī šķietami vispārdrošākās fantāzijas. Lūk, mazs špikeris jeb darbības, ko varētu iekļaut sarakstā:

  • kopā skatīties erotiskus video/lasīt erotiska satura grāmatu;
  • nodarboties ar seksu vietā, kur jūs var pieķert;
  • neķītras sarunas;
  • pamainīties lomām – ja līdz šim vairāk dominējis viens partneris, ļaut izpausties otram;
  • sekss pa telefonu;
  • provokatīva apakšveļa;
  • mīlēšanās laikā aizsiet partnerim acis utt.

Izveido divas saraksta kopijas, vienu no tām iedod izlasīt savam partnerim. Sēdiet atsevišķās telpās un atzīmējiet, kuras darbības, jūsuprāt, būtu interesanti izmēģināt. Otrs variants – piešķiriet katram punktam sarakstā vērtējumu krāsas izteiksmē, piemēram:

  • zaļš – šo es noteikti gribētu izmēģināt;
  • dzeltens – šo es varētu izmēģināt;
  • sarkans – šo es noteikti neizmēģinātu.

Kad tas paveikts, atgriezieties atpakaļ vienā telpā un apspriediet sarakstu. Svarīgi apspriest katru konkrēto punktu un savu reakciju uz to. Saglabājiet prātu atvērtu un nenosodiet savu partneri, ja atbildes atšķiras no tavējām. Šī saruna būtu jāuztver kā augsne aizraujošām diskusijām, kuru laikā jūs uzzināsiet kaut ko jaunu par savu partneri.

Izveido vēlmju burku

Kad esat atraduši idejas, kas šķiet interesantas abiem, jānolemj, kā tās varētu iekļaut seksuālajā dzīvē. Tā, piemēram, vari pateikt partnerim, ka tu uzņemsies atbildību par lietām, kas sarakstā tieši tev šķita vissvarīgākās. Tas var būt jebkas – interesējošās seksa rotaļlietas vai apakšveļas iegāde, vakara gaitas izplānošana un atbilstošas vides sagatavošana, numura rezervēšana viesnīcā u. c. Tieši pēc tāda paša principa ļauj arī partnerim plānot un īstenot viņam visvairāk interesējošās lietas.

Ideja ar spēles elementu? Uzrakstiet savas iecienītākās idejas uz papīra lapiņām, aizlokiet tās un ievietojiet, piemēram, burkā. Kad pienāks attiecīgais brīdis, uz labu laimi izvelc vienu. Jau iepriekš jāvienojas, ka to, kas rakstīts uz lapiņas, noteikti jāizpilda noteiktā laikā – šodien, šonakt. Un tad... tad atliek vien ļauties piedzīvojumam un baudīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!