Foto: Shutterstock
Vasara ir pateicīgs laiks, lai seksā kļūtu radošāki. Saule silda, jūties tāds puskails un, pat ja jāstrādā, mazliet ir brīvdienu sajūta. Vai un kādēļ cilvēki vasarā mīlējas biežāk. Un dažas idejas, no vietām, ko var izmēģināt vasarā mīlas priekiem.

Ir normāli, ka seksuālā vēlme pieaug un samazinās, un atkal pieaug. Lai arī tas nepārsteidz, ir izpētīts, ka tieši vasara ir gadalaiks, kad cilvēki biežāk nododas mīlas priekiem, raksta sociālais psihologs Džastins Lehmillers savas mājaslapas blogā "Lehmiller". Vasarā arī biežāk jaunieši gūst pirmo seksuālo pieredzi.

Saskaņā ar aptaujām, cilvēkiem biežāk sekss ir vasarā. Tāpat šajā gadalaikā cilvēki vairāk meklēšanas lapā "google" meklē ierakstus par pornogrāfijas, prostitūcijas un iepazīšanās tēmām. Tāpat vasarā vairāk pērk prezervatīvus, biežāk arī saslimt ar seksuāli transmisīvajām slimībām.

Džastins Lehmillers skaidro, ka tam, kādēļ tā notiek, nav vienas atbildes – tas ir komplekss biopsiholoģisks fenomens.

No bioloģiskās puses, cilvēki vasarās jūtas priecīgāki, jo saules gaismas ietekmē vairāk izdalās serotonīns – neirotransmiters – , kas spēlē nozīmīgu lomu labā pašsajūtā. Un, jūtoties labi, cilvēks arī izvēlēsies rīcību, kas dara priecīgāku, piemēram, dejos, un tas, kā zināms, var vairāk raisīt arī seksuālās vēlmes. Jūtoties labi, cilvēks arī vairāk smaida – arī tas var piesaistīt otra uzmanību, kam var būt turpinājums.

No psiholoģiskā viedokļa, cilvēki vasarā vairāk iet ārā un izklaidējas, ir vairāk aktivitāšu, kas paaugstina fizioloģisko uzbudinājumu, piemēram, cilvēki apmeklē izklaides parkus un āra sporta nodarbības. Un mums ir tendence uzbudinājumu, ko gūstam no šīm aktivitātēm, attiecināt uz tuvumā esošiem cilvēkiem.
Foto: Shutterstock

Un, visbeidzot, sociālā un vide apkārt vasarā ir brīvāka, nereti ir mazāk darba un pienākumu, vai arī spējam pret tiem attiekties vieglāk. Nav studiju laiks. Mazāk stresa – vairāk vēlmes pēc seksa. Turklāt vasarā vairāk varam atrasties vidē, kas jau pati par sevi vairāk vedina uz seksuālākām domām, piemēram, pludmalē, kur cilvēki ir puskaili.

Savukārt seksa attiecību eksperte Andrea Sjurtaša portālā "Glamour" iesaka dažas, iespējams, neierastākas vietas seksam.

Šūpuļtīklā


Ja jums ir laba līdzsvara sajūta un meklējat ko jaunu seksā, eksperimentējiet jaunas Kama sutra pozas, varat izmēģināt seksu šūpuļtīklā. Ne velti maijiem ir pat "slepenās" šūpuļtīklu pozas. Tās varat atrast pēc meklētājvārdiem "Mayan Hammock Sex", piemēram, šeit.

Mašīnas aizmugurējā sēdeklī

Aizbrauciet kādā nomaļākā vietā dienas laikā vai naktī iebrauciet kādā lauku celiņā, izslēdziet aizdedzi un ļaujaties mīlas priekiem uz aizmugurējā sēdekļa.

Lai neizvandītu mašīnu, var paķert līdzi kādu dvieli vai palagu.

Āra dušā

Ja jums ir paveicies un pie mājas vai ceļojumā ir pieejama āra duša, var izmēģināt seksu tur. Būsiet nostāk no citu acīm. Vienīgi jāparūpējas, lai ir, kur pieturēties un jūs neslīdētu. Jāatceras arī, ka prezervatīvs ūdenī var neveikt savas funkcijas.

Teltī

Foto: Shutterstock


Telts būs pateicīga vieta, ja arī mežā jums šķiet, ka kāds jūs varētu pieķert vai ja jums traucē zāles stiebri, skudras, kukaiņi un citas dabas izpausmes.

Dažādībai varat izmēģināt, kā to darīt vienā guļammaisā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!