Šoreiz raidījumā "Ātruma cilts" drosmīgu izaicinājumu pieņēmis improvizācijas meistars un ētera personība Kaspars Breidaks – viņš pirmo reizi izmēģina profesionālo kartingu.

Lai arī Kaspara vectēvs bijis šoferis, viņam pašam braukšana pieklibo un motori neinteresē. Tomēr viņš ir gatavs pirmo reizi sēsties pie profesionālā gokarta stūres un doties trasē kopā ar pieredzējušiem braucējiem.

Lai Kaspars varētu iejusties treniņā, profesionāļi ir gatavi palīdzēt ar padomu. Rūdolfs Toms Bērziņš, "Tillotson Racing Latvija" braucējs zina stāstīt, ka profesionālajā kartingā galvenais ir prasmes, jo visiem braucējiem ir līdzvērtīgs aprīkojums un šajā sporta veidā nauda ātrumam nepalīdz. Savukārt kartinga treneris Otto Birznieks iesaka, ko darīt atpakaļejošajos līkumos, kas ir Kaspara un citu iesācēju problēma.

Pēc pirmā treniņa, kas salīdzināms ar Latvijas - Vācijas futbola spēli, Kaspars atzīst, ka negaidījis, cik smagi būs rokām un cik ātri uzsilst braucamā riepas. Tomēr emocijas ir fantastiskas, un cīņa ar sevi vainagojusies ar aizvien labākiem apļa laikiem. Kāpēc kartinga iesācējiem jālieto ribu sargi un kā trasē izvairīties no zilā karoga, tiek noskaidrots šajā raidījuma sērijā.

Raidījumu "Ātruma cilts" piedāvā portāls "Delfi" sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!