Foto: Publicitātes foto
Atvaļinājuma laikā gūtās emocijas veido ne tikai apskatītās un jauniepazītās vietas, bet arī naktsmītnes – ja tās ir ērtas, mājīgas un varbūt arī unikālas, visticamāk, brīvdienas būs izdevušās un atmiņā paliekošas. Nav šaubu, ka ar katru dienu pasaulē, arī Latvijā, lielu popularitāti gūst neparastas un nestandarta naktsmītnes. Un viena no tādām atrodama Latgalē, Špoģu ciemā – atpūtas bāzē "Virogna", kur viesiem tiek piedāvāta ekskluzīva iespēja nakšņot dzelzceļa kravas vagonos.

Plašajā atpūtas bāzes teritorijā, priežu mežā, paslēpušies divi dzelzceļa vagoni, kas pārtapuši ērmīgās naktsmājās tūristiem un vietējiem atpūtniekiem. Neskatoties uz to, ka viena vagona garums ir tikai 15 metri, numuri ir iekārtoti tā, lai viesi nejustos "šauri". Vagonos ir visas nepieciešamās ērtības, tostarp virtuve, tualete un bezmaksas bezvadu internets. Vienā no vagoniem ir iespējams izmitināt divas personas, bet otrā – četras, kas ir izcili piemērots variants ģimenēm ar bērniem.

Bērni var spēlēties uz platformas – terasē starp vagoniem – vai aizskriet līdz labiekārtotam rotaļu laukumam. Vasaras karstajās dienās var atveldzēties ezerā un izbaudīt laiku, vizinoties ar katamarānu vai laivu. Teritorijā iespējams pašam cept šašliku vai arī papusdienot kafejnīcas terasē ar skatu uz ezeru. SPA procedūru cienītājiem ir iespēja rezervēt pirts apmeklējumu vai baudīt relaksējošu masāžu – tas viss patiks cilvēkiem, kuri vēlas uz laiku pamest rosīgo pilsētu un baudīt mieru un lauku klusumu ekoloģiski tīrā vidē.

Ik pa laikam garām kursē vilcieni, taču tas nerada neērtības un netraucē atpūsties, drīzāk otrādi: tas noskaņo romantikai un sapņiem par nākotnes ceļojumiem, kā arī ļauj saprast, ka dzīve ir bezgalīga kustība uz priekšu.

Saziņas iespējas un vairāk informācijas par atpūtas bāzes ''Virogna'' piedāvātajām iespējām meklē, klikšķinot šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!