Šis ir tas laiks, kad rabarberu uzvaras gājiens virtuvēs, tāpat kā jūnijs, tuvojas pilnbriedam. Pēc Jāņiem rabarberi strauji izies no modes – tā nu tas ir. Tāpēc tagad to sulīgais, skābeni spirdzinošais labums jāliek lietā visos veidos. Cept, vārīt, kult, konservēt – rabarberi šobrīd gatavi uz visu! Ievārījumu receptes ar rabarberiem vien ir simtiem – spēj tik likt burkās!

Rabarberi ar banāniem ir jau ierasta kombinācija, jo sader kā burka ar vāku ievārījumu laikā. Rababeru skābums un robustums sajaucas ar banānu saldeno maigumu, un gastronomiskā simfonija gatava! Taču te sākas pats interesantākais – var sākt eksperimentēt ar papildu garšām, radot gan nojaušami drošas garšas kombinācijas, gan pavisam jaunas kulinārās melodijas.

Ja mājās ir daži laima augļi, mazs piparmētru krūmiņš un lāsīte ruma, iespējams pagatavot pavisam laimīgu, neprātīgi aromātisku un dvēseli reibinošu rabarberu ievārījumu ar Mohito piesitienu.

60Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

800 grabarberi700 gbanāni700 gievārījuma cukurs7 gab.laims1 saujapiparmētras40 ggaišais rums

Sagatavošana

1

Sagriež mazgātus un mizotus rabarberus nelielos gabaliņos. Apber ar cukuru un ļauj pusstundu ievilkties.

2

Rabarberus maisot vāra uz nelielas uguns 10 minūtes.

3

Tikmēr sagriež banānus apmēram tāda paša lieluma gabaliņos kā rabarberus.

4

Pēc tam, kad rabarberi 10 minūtes pavārījušies, pieber tiem banānus. Uzmanīgi maisot ar koka karoti (ja vēlas, lai banāni pilnībā neizšķīst), vāra 10 -15 minūtes. Jāatceras – jo ilgāk tiks vārīts ievārījums, jo tumšāks tas būs. Ja gribas, lai tas saglabā gaiši dzintarainu krāsu, jācenšas vārīt pēc iespējas īsāku laiku.

5

Norīvē visu septiņu laimu miziņu – var rīvēt tieši katlā.

6

Laimus nomizo, sagriež diezgan nelielos gabaliņos. Pievieno ievārījumam – šajā brīdī ievārījums kļūst pavisam laimīgs! Visam ļauj paburbuļot vēl minūtes desmit.

7

Pievieno rumu un pēc mirkļa – ar rokām sīkos gabaliņos saplucinātas piparmētru lapiņas. Tās savas ēteriskās eļļas atdod ļoti ātri, tāpēc jāpievieno pašās beigās.

8

Karstu pilda burkās, bauda visu vasaru, bet var glabāt arī līdz ziemai.

Baudi laimīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!