Foto: Publicitātes attēli

Atbildot uz pieaugošo alus importa apjomu, "Valmiermuižas alus darītava" šogad radījusi trīs jaunas alus garšas: vieglu gaišo alu, beļģu stila alu un tumšā alus kokteili. Kopā jauno alus garšu radīšanā ieguldīti 50 000 eiro, informē uzņēmuma pārstāvji.

Valmiermuižas "Pils alus" ir vieglāks un aromātiskāks par gaišo alu, jo tā brūvēšanā izmantoti trīs aromātiskie apiņi. "Pils alus" garša desmit alus provēs slīpēta trīs gadus, uzklausot alus baudītāju ieteikumus. "Alus baudītāji ir mūsu uzticamākie padomdevēji, kuri lūdza izbrūvēt alus garšu, kas būtu vieglāka par gaišo alu, bet tomēr izteiksmīga," stāsta Aigars Ruņģis, "Valmiermuižas alus" saimnieks.

Valmiermuižas tumšā alus kokteilis "Frišs" izceļas ar brūkleņu un vīgriezes garšu, paplašinot pastāvīgi augošo alus kokteiļu segmentu – pērn "Valmiermuižas alus" kokteiļu pārdošanas apjoms audzis par 30%, salīdzinot ar 2019. gadu.

Savukārt Valmiermuižas alus darbnīcā radītais un brūvētais Kokmuižas beļģu stila gaišais eils "Baltais mūks" ir pašmāju atbilde uz pieaugošo beļģu alus importu Latvijā.

"Valmiermuižas alus darītava" pērn pārdevusi 2 181 551 litru alus, ievērojami palielinoties pārdošanai tieši nišas garšām ar augstu pievienoto vērtību.

"Krīzes laikā pircēji kļuvuši patriotiskāki un izvēlīgāki. Tādēļ Valmiermuižas alus darītavā radām jaunas nišas alus garšas, kuras var aizstāt alus importu," stāsta A. Ruņģis. "Brūvējot Latvijā, sildām Latvijas ekonomiku – pērn nodokļos valsts budžetā iemaksājām 1,5 miljonus eiro."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!