Foto: Publicitātes foto
Piektdien, 18. jūnijā, dejas mākslas profesionāļi un entuziasti aicināti apmeklēt Ostas ielas promenādi un teātra namu "Jūras vārti" Ventspilī, kur noritēs "Laikmetīgās dejas mākslas rezidence".

Kā informē "Kurzemes filharmonijas" pārstāve Antra Lācberga, projekts "Laikmetīgās dejas mākslas rezidence", kas tiek realizēts sadarbībā ar starptautisko laikmetīgās dejas mākslas festivālu "Laiks dejot 2021", paredz gan meistarklašu, gan performanču norisi dažādās pilsētas vietās.

Laikmetīgās dejas meistarklase pusaudžiem notiks pulksten 12 Ostas ielas promenādē. Jauniešus vecumā no 12 līdz 16 gadiem gaidīs meistarklases vadītāji - Ramona Levane un Edvards Kurmiņš. Savukārt pulksten 13 dejas profesionāļiem un pedagogiem būs iespēja gūt pieredzi Žigana Krajnčana (Slovēnija) vadībā.

Vakara noslēgumā, pulksten 19, ventspilnieki aicināti doties uz "Jūras vārtiem", lai nama stiklotās fasādes logos vērotu Laikmetīgās dejas un mūzikas instalāciju. Performatīvajā priekšnesumā, kam īpašu noskaņu piešķirs mūziķa Jura Kaukuļa "dzīvā" klātbūtne, piedalīsies Latvijas kultūras akadēmijas Lakmetīgās dejas mākslas studiju programmas absolventi kopā ar horeogrāfi-dejotāju Olgu Žitluhinu, kā arī dejas mākslinieki no Slovēnijas.

Jau iepriekš vēstīts, ka "Laikmetīgās dejas mākslas rezidences" ieskaņas pasākums notika 4. jūnijā Lielajā laukumā, kur kopīgā meistarklasē pulcējās vairāki Latvijas un ārvalstu horeogrāfi, kā arī Ventspils deju kolektīvu vadītāji un dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!