60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
2 gab.baklažāni5 gab.vārīti kartupeļi8 gab.vārīti burkāni vārītas bietes7 gab.nori lapas5 ĒKsojas mērce400 gsojas jogurts1 ĒKcitronu sula1 ĒKsinepes
Sagatavošana
1
Atsevišķi sarīvē bietes, kartupeļus un burkānus. Noliek maliņā.
2
Baklažānus sagriež mazos gabaliņos. Uz pannas uzsilda padaudz eļļas, apcep baklažānus kopā ar 2-3 nori lapām (tās smalki piegriež klāt ar šķērēm) un sojas mērci. Kad baklažāni mīksti, nogriež uguni.
3
Pagatavo mērci, sajaucot visas sastāvdaļas. Mērces vietā var izmantot arī jebkuru veģetāru majonēzi.
4
Ņem kūkas formu ar noņemamām malām un kārto salātus kārtās šādā secībā: kartupeļi, mērce, ceptais baklažāns, vesela nori lapa, atkal mērce , burkāni, mērce, nori lapa, bietes. Nori lapas var arī nelikt – gaumes un garšas jautājums.
5
Uz stundiņu visu noliek vēsumā. Pirms pasniegšanas dekorē ar zaļumiem pēc izvēles (dilles, lociņi, pētersīļi).
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit