Foto: No privātā arhīva
Siļķei kažokā vasarā par karstu! Taču baklažānu dzimtene ir Ķīna un Indija, tāpēc baklažāniem karstumiņa nekad nav par daudz. Baklažāni kažokā ir garšīga, veģetāra, krāsaina, augu pasaulē balstīta maltīte, kas ar garantiju garšos arī neveģetāriešiem. Šo krāsaino “kūku” droši var piedāvāt arī bērniem - recepti pārbaudījusi, gatavojusi un iesaka dvīņu mamma Ilze Kraukle, kuras "Instagram" kontā @kraukleni_gatavo atradīsi vēl daudzas bērniem un veģetāriešiem draudzīgas ēdienu idejas.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
2 gab.baklažāni5 gab.vārīti kartupeļi8 gab.vārīti burkāni vārītas bietes7 gab.nori lapas5 ĒKsojas mērce400 gsojas jogurts1 ĒKcitronu sula1 ĒKsinepes

Sagatavošana

1

Atsevišķi sarīvē bietes, kartupeļus un burkānus. Noliek maliņā.

2

Baklažānus sagriež mazos gabaliņos. Uz pannas uzsilda padaudz eļļas, apcep baklažānus kopā ar 2-3 nori lapām (tās smalki piegriež klāt ar šķērēm) un sojas mērci. Kad baklažāni mīksti, nogriež uguni.

3

Pagatavo mērci, sajaucot visas sastāvdaļas. Mērces vietā var izmantot arī jebkuru veģetāru majonēzi.

4

Ņem kūkas formu ar noņemamām malām un kārto salātus kārtās šādā secībā: kartupeļi, mērce, ceptais baklažāns, vesela nori lapa, atkal mērce , burkāni, mērce, nori lapa, bietes. Nori lapas var arī nelikt – gaumes un garšas jautājums.

5

Uz stundiņu visu noliek vēsumā. Pirms pasniegšanas dekorē ar zaļumiem pēc izvēles (dilles, lociņi, pētersīļi).

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!