Foto: AP/Scanpix/LETA

Velsas futbola izlase trešdien Baku svarīgā cīņā par izkļūšanu no 2021. gada Eiropas čempionāta A apakšgrupas pieveica Turcijas valstsvienību.

Velsas izlase izcīnīja uzvaru ar rezultātu 2:0 (1:0), vārtus viņu labā gūstot Āronam Remzijam un Konoram Robertsam. Otrajā puslaikā 11 metru soda sitienu nerealizēja Garets Beils.

Abas komandas piekopa diezgan atklātu spēli, jau no pirmajām minūtēm sagādājot vairākas vārtu gūšanas iespējas. Puslaika gaitā Beils trīs reizes nogādāju bumbu Remzijam brīvā zonā, Turcijas izlases aizsargiem "noguļot" viņa ieskriešanu. Turīnas "Juventus" futbolists pirmās divas iespējas izniekoja, bet 43. minūtē pārliecinoši guva vārtus.

Pie Velsas vienības vārtiem 30. minūtē precīzi nospēlēja Džo Morels, kurš, stāvot uz vārtu līnijas, ar galvu atsita bumbu pēc Kāna Ajhana sitiena.

Jau pirmā puslaika izskaņā ar bumbu vairāk sāka spēlēt Turcijas izlase, kura iniciatīvu saglabāja arī otrajā puslaikā. Atlētiskā lēcienā pāri vārtiem sita Buraks Jilmazs, bet dažas minūtes vēlāk no 11 metru soda sitiena atzīmes to pašu paveica Beils, kurš pats sev šo iespēju nopelnīja. Vien pāris brīžus vēlāk bumbu pavirši pazaudēja vārtsargs Ugurdžans Čakirs, taču arī šo iespēju Beils neizmantoja.

Turcijas izlase ik pa laikam radīja milzu spiedienu uz Velsas valstsvienības vārtiem, mača laikā izpildot desmit stūra sitienus. Iespējams, bīstamāko sitienu no "otrā stāva" 87. minūtē izpildīja Merihs Demirals, bet Denijs Vords laikus noreaģēja, atvairot vārtu stūrī lidojošo bumbu.

Kompensācijas laikā Velsas valstsvienības soda laukumā pēc kārtējā turku uzbrukuma radās konflikts, bet paši velsieši trīs reizes pietuvojās vārtu guvumam. Ar pēdējo piegājienu Velsas izlase beidzot guva vārtus, Garetam Beilam otro reizi pēc kārtas no stūra sitiena karodziņa ieskrienot soda laukumā, bet pēc viņa piespēles precīzi sitot Konoram Robertsam.

Velsas izlase divās spēlēs sakrājusi četrus punktus, Itālijas futbolistiem pēc vienas spēles ir trīs punkti, Šveices valstsvienībai vienā mačā ir viens punkts, bet Turcijas izlase abās spēlēs palikusi bez punktiem. Pirmdienas vakarā savstarpēju spēli aizvadīs Itālija un Šveice.

Pēc šī zaudējuma Turcijas izlase vairs var pretendēt tikai uz trešo vietu apakšgrupā. Taču sliktā gūto un zaudēto vārtu attiecība (0:5) mudina minēt, ka turkiem ir mazas cerības iekļūt starp četrām labākajām trešās pozīcijas īpašniecēm, kuras iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

$duelID=1461;$eventID=29;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!