Foto: Publicitātes foto

Krievijas autoražotājs "AvtoVAZ" kā motivāciju saviem darbiniekiem vakcinēties pret Covid-19 piešķirs prēmiju 1500 rubļu (17 eiro) apmērā. Prēmijai varēs pieteikties tie "AvtoVAZ" darbinieki, kuri pirmo vakcīnu saņems līdz 16. jūlijam.

Pēdējo nedēļu laikā strauji augusi saslimstība ar Covid-19 Maskavā un daudzviet visā Krievijā. Pasaules valstu vidū Krievijā ir sestais lielākais inficēšanās gadījumu skaits, kā rezultātā Maskavā izdots rīkojums par obligātu vakcināciju pakalpojumu sfērā strādājošajiem.

Tāpat "AvtoVAZ" gatavojas automobiļu montāžas pārtraukumiem problēmu dēļ ar komplektējošo detaļu piegādēm. Elektronisko komponenšu deficīta dēļ, ar ko šobrīd saskaras praktiski visi autoražotāji pasaulē, rūpnīcā tuvāko mēnešu dēļ ir gaidāma dīkstāve.

Šī iemesla dēļ jau "Lada Largus", "Lada XRay", "Renault Logan" un "Renault Sandero" modeļu montāžai bija pārtraukums no 2. līdz 3. un no 7. līdz 10. jūnijam, tāpat šādas dīkstāves skārušas arī "Lada Niva Legend" un "Granta" saimes modeļu montāžu.

Pusvadītāju deficītu pasaulē radījuši Covid-19 dēļ ieviestie lokdauni un mainīgais pieprasījums pēc jauniem automobiļiem. Tā dēļ radusies sarežģīta situācija, kurā elektronisko komponenšu ražotāji nespēj tik strauji palielināt izlaides apjomus strauji atjaunojušās auto tirgus apstākļos. Saskaņā ar nozares speciālistu prognozēm šī problēma tiks atrisināta tikai rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!