Foto: Publicitātes attēli
Divi projekti, kas pēdējā gadā ir īstenoti Latvijā, iekļauti atzīta starptautiskā nekustamā īpašuma foruma MIPIM skatē-konkursā un cīnīsies par labākā titulu dažādās kategorijās.

Olimpiskais sporta centrs Rēzeknē ir iekļauts kategorijā "Labākā kultūras un sporta infrastruktūra". Savukārt dzīvojamais komplekss "Lidojošo koku māja "Hoft"" – kategorijā "Labākais mājokļu projekts".

MIPIM ir viens no lielākajiem starptautiskiem nekustamā īpašuma biznesa pasākumiem, kurš pirms Covid-19 pandēmijas ik pavasari norisinājies Kannās Francijā. Līdztekus prezentācijām, biznesa sarunām, informācijas apmaiņas, pieredzes gūšanas tajā notiek arī labāko projektu skate – konkurss. Šogad pasākums notiks hibrīdformātā un ir pārcelts uz septembri, ņemot vērā ceļošanas ierobežojumus. Tā ietvaros notiekošais konkurss "MIPIM Award" pastāv kopš 1991. gada. Tajā sacenšas nekustamā īpašuma projekti no visas pasaules un dažādās kategorijās. Šogad kopumā ir 12 kategorijās, katrā ir izcelti 4-5 projekti, tostarp Olimpiskais centrs Rēzeknē un "Hot". Balvu ieguvēji tiks paziņoti 2021. gada 7. līdz 8. septembrī.

Gadu gaitā par MIPIM Awards konkursa finālistiem ir bijuši tādi projekti kā "Burj Khalifa" debesskrāpis Dubaijā - augstākā ēka pasaulē, Santjago Kalatrava projektētais nākotnes muzejs Riodežaneiro, Kataras Nacionālais muzejs Dohā, "Green Heart Marina One" Singapūrā un daudzi citi.

Kā informē Olimpiskā centra projekta izstrādātāja – kompānija SIA "REM PRO", tas ir daudzfunkcionāls sporta komplekss, kura platība pārsniedz 57 tūkstošus kvadrātmetrus. Tajā ietilpst četri lieli objekti – futbola laukums ar tribīnēm, viesnīca "Restart", atklātais peldbaseins un daudzfunkcionāla arēnas ēka. Centra iekšpusē ir ledus arēna ziemas sporta veidu nodarbībām, kā arī universāls sporta laukums volejbola, handbola un basketbola spēlēšanai, trenažieru zāle, telpa grupu fitnesa nodarbībām un SPA zona. Konkursā "Latvijas Būvniecības Gada balva 2020" centrs tika apbalvots kategorijā "Jauna sabiedriskā ēka".

Objekta pasūtītājs – Rēzeknes pilsētas dome. Būvniecības ģenerāluzņēmējs – SIA "Arčers". Kompleksa 3. kārtas izmaksas - 17 miljoni eiro, liecina informācija pašvaldības mājaslapā. Oficiālā centra atklāšana notika pagājušā gada rudenī.

"Pēdējo gadu laikā šis projekts uzņēmumam ir kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem. Sportisti, kas pārstāv valsti Olimpiskajās spēlēs un Pasaules čempionātos, var trenēties modernā un aprīkotā sporta kompleksā," akcentē SIA "REM PRO" valdes loceklis Mihails Rjabokoņs. Uzņēmums jūtas pagodinātss tarptautiskā līmenī pārstāvēt ne tikai savu darbu kā arhitektiem, bet Latviju kopumā.

Foto: Publicitātes foto

Savukārt "Hoft" ir augstākās klases dzīvojamā māja Rīgas Klusajā centrā. Tā attīstītājs ir R.Evolution. Projekta autori "Kroks" un "Open AD". Ēka Strēlnieku ielā 5 ekspluatācijā nodota pērnā gada decembrī. Jau vēstīts, ka projekta gaitā ir rekonstruēta vēsturiskās ēka, kura tikusi pie diviem papildu stāviem, kā arī uzbūvēta jaunas septiņu stāvu māja. Kompleksā ir 42 dzīvokļi, pirmajā stāvā ir telpas komercdarbībai ar kopējo platību 134 kvadrātmetru. Mājai ir apakšzemes autostāvvieta. Lidojošo koku mājas īpašā iezīme - 39 bonsai kociņi. Projekta būvniecībā investēti 16 miljoni eiro. Būvdarbus veica SIA "Velve".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!