Foto: Publicitātes foto

"Draugiem Group" uzņēmums "Printful", turpinot paplašināt darbību Eiropā, plāno vēl divus ražošanas centrus Lielbritānijā un Polijā.

Tie atradīsies Birminghemas apkaimē, Vulverhemptonā (Lielbritānija) un Lodžā (Polija).

Šo centru kopējā platība būs ap 20 tūkst. m2, un plānots, ka šīs ražotnes radīs vairāk nekā 100 jaunas darba vietas jau to pirmajā darbības gadā. Līdz ar jauno ražotņu atvēršanu, "Printful" būs 10 ražošanas centri visā pasaulē. Šobrīd trīs no tā ražotnēm atrodas Eiropā, divas Latvijā un viena Spānijā, kuras papildinās Lielbritānijas un Polijas ražotnes. Tiek plānots, ka jaunās ražotnes darbu sāks līdz šī gada beigām.

Sākotnēji uzņēmums plāno ieguldīt teju 2,5 miljonus eiro jaunajā ražotnē Lielbritānijā, kur būs iekārtas apģērbu apdrukai, šūšanai un vēlāk arī citiem "Printful" pakalpojumiem. Piegādes Lielbritānijā notiks divu dienu laikā, kas ir labs rādītājs, lai piesaistītu jaunus biznesa klientus, kuru mērķauditorija atrodas Apvienotajā Karalistē.

"Izvēlējāmies Lielbritāniju kā savu nākamo atrašanās vietu, jo tā ir lielākais e-komercijas tirgus Eiropā. Uzskatām, ka Lielbritānija varētu kļūt par otru lielāko "Printful" tirgu pēc ASV. Savukārt Polija pēdējos trīs gados ir palielinājusi savu modes un apģērbu eksportu par 104%, tādēļ, lai neatpaliktu no pieaugošā pieprasījuma, nolēmām izveidot ražotni arī Polijā," skaidro Dāvis Siksnāns, "Printful" izpilddirektors un līdzdibinātājs, piebilstot, ka jaunās ražotnes ievērojami saīsinās piegādes laikus Lielbritānija un centrālajā Eiropā.

Polijā uzņēmums plāno investēt aptuveni 1,7 miljonus eiro ražotnes izveidē, kas pamatā nodrošinās šūšanas pakalpojumus, radot aktīvas atpūtas apģērbus, kas būs ekskluzīvi pieejami "Printful" klientiem.

Papildus tam šā gada maijā uzņēmums noslēdzis līgumu ar sadarbības partneriem ražotnēm divās lielākajās Brazīlijas pilsētās: Riodežaneiro un Sanpaulu.

"Printful" ir Latvijas pirmais "vienradzis" un uzņēmums, kas nodrošina apdrukas un šūšanas ārpakalpojumus. Tas automātiski saņem, izgatavo un piegādā pasūtījumus internetveikalu vārdā, lai pircējiem visā pasaulē piedāvātu vairāk nekā 270 dažādu produktu. "Printful Inc." meitasuzņēmums "Printful Latvia" 2020. gadā apgrozīja 47,2 miljonus eiro, kā arī samaksāja nodokļus 5 miljonu eiro vērtībā. "Printful" birojos Rīgā, Cēsīs un ražotnēs Mārupē strādā vairāk nekā 590 profesionāļi. Visā pasaulē "Printful" komandā strādā vairāk nekā 1800 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!