Pateicoties aculiecinieku operatīvajai rīcībai, izsaucot policiju, tika apturēti divi autovadītāji, kuri pie transportlīdzekļa stūres bija sēdušies stiprā alkohola reibumā – kāda BMW vadītāja izelpā konstatēta 2,31 promile, savukārt automašīnas "Škoda" šoferis bija sēdies pie stūres, būdams teju četru promiļu reibumā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Zane Vaskāne.

Ceturtdien, 17. jūnijā, VP saņēma aculiecinieka zvanu par kādu BMW vadītāju Smiltenes novadā, kurš, iespējams, sēdies pie stūres alkohola reibumā.

Apturot automašīnu, ar vīrieti uzsākta saruna, kuras laikā gūts apstiprinājums aculiecinieka sniegtajai informācijai.

Veicot alkohola koncentrācijas pārbaudi, konstatēts, ka automašīnas vadītājs pie stūres sēdies alkohola reibumā – viņa izelpā konstatēta 2,31 promile. Tāpat vadītājam nebija transportlīdzekļa vadīšanas tiesību. Par notikušo policijā sākts kriminālprocess.

Savukārt pēcpusdienā tika saņemts zvans no iedzīvotāja Cēsīs, kurš informēja, ka pamanījis kādu vīrieti, kurš, streipuļojot iznācis ārā no veikala ar grādīgo dziru rokās un iesēdies savā mašīnā.

Pateicoties aculieciniekam, kurš izsaucis likumsargus, vīrieša vadītā automašīna "Škoda" tika apturēta Cēsīs, Gaujas ielā.

Veicot pārbaudi, policisti konstatēja, ka šoferis sēdies pie spēkrata stūres stiprā alkohola reibumā – pēc otrā pūtiena izelpā konstatētas 3,98 promiles. Par notikušo policijā sākts administratīvais process.

Valsts policija izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri nepalika vienaldzīgi un ziņoja par autovadītājiem, kuri ar savām darbībām apdraudēja gan sevi, gan citus satiksmes dalībniekus.

Ja transportlīdzekļa vadītājam ir aizdomas, ka kāds no apkārtējiem autovadītājiem piedalās ceļu satiksmē alkohola vai citu vielu reibumā, VP aicina nekavējoties par to informēt policiju, zvanot pa tālruņa numuru 110.

Zvanītājam jāinformē policija par aptuveno ceļa posmu, kur pārvietojās aizdomīgais autovadītājs, kā arī būtu vēlams norādīt transportlīdzekļa marku un valsts reģistrācijas numurzīmi.

Vienlaikus Valsts policija informē, ka svētku brīvdienās policija strādās pastiprinātā režīmā, lai kontrolētu, vai transportlīdzekļu vadītāji pie stūres nav sēdušies alkohola, vai citu apreibinošo vielu ietekmē.

Tāpat tiks uzraudzīta atļautā braukšanas ātruma ievērošana un tiks pievērsta uzmanība arī mazāk aizsargātajiem satiksmes dalībniekiem – velosipēdistiem, mopēdu vadītājiem un gājējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!