Foto: Shutterstock
Sūkājamā karamele uz kociņa stabili ieņem pirmo vietu seksa simbolu sarakstā. Un jau 100 gadus šajā gastronomiskajā impērijā valda visiem labi pazīstams našķis – Viņa Augstība "Chupa Cups".

"Chupa Chups" izgudrotājs Enriks Bernats (1923–2003) visu mūžu domāja, ka ir radījis konfektes bērniem... Taču, kad vecais vīrs no biznesa aizgāja, jaunie uzņēmuma vadītāji ātri vien visai pasaulei paskaidroja, kurām bumbiņām ir nepieciešami kociņi un kā tās pareizi laizīt.

Barselonā, Kristofora Kolumba un Salvadora Dalī dzimtajā pilsētā, Enriku Bernatu apskauda visi rajona bērni, jo, kamēr viņa vienaudži skarbajos trīsdesmitajos gados lieca muguras smagos darbos, viņš sava tēva veikalā varēja vicot iekšā konfektes. Vismaz tā tas izskatījās no malas. Patiesībā mazais Enriks rāvās vaiga sviedros kopā ar saviem pieciem brāļiem un citiem radiniekiem. Viņa vectēvs Hosē Bernats 19. gadsimta vidū Barselonā atvēra vienu no pirmajām Spānijas konditorejas rūpnīcām, un, lai gan ģimenes bizness Spānijas pilsoņu kara laikā nedaudz cieta, viņa konfekšu gatavošanas prasmes uzlabojās tieši grūtajos trūkuma brīžos.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!