Foto: instagram.com/blumenwerkstatt.kwas/ ; instagram.com/20twentydegrees/ ; instagram.com/ankardeco/
Svētki nav iedomājami ne tikai bez krāšņiem ziedu vainagiem un ugunskura, bet arī ziedu pušķiem. Ar tiem rotājam ne tikai galdu un ugunskura vietu, bet arī māju. Tieši tāpēc portāls "Māja&Dārzs" sarūpēja špikeri skaistām ziedu kompozīcijām.

savulaik portālam "Māja&Dārzs" norādīja Bulduru Dārzkopības vidusskolas zinošie speciālisti, jāņuzāles vēlams plūkt pļavās, kur nav intensīvas satiksmes, jo tās vienkārši būs apputējušas. Saplūktos augu kātus jāatbrīvo arī no lapām, jo saskarē ar ūdeni tām sāksies pūšanas process. Savukārt "Māja&Dārzs" no savas pieredzes var teikt, ka nevajadzētu skopoties ar ūdens liešanu vāzēs, jo jāņuzāles ūdeni izdzer ļoti ātri, tāpat tām vēlams reizi dienā nomainīt ūdeni, lai vāzes nesāk smakot gluži vai kā tad, kad kapu vāzēs ir sastāvējies ūdens.

Augus vāzēs var kārtot arī tāpat, bet tos var izdaiļot arī ar palīglīdzekļiem, piemēram, talkā var nākt:

  • lina aukla;
  • cepamais papīrs;
  • dāvanu papīrs;
  • avīzes;
  • dāvanu lenta utt.

Portāls "Māja&Dārzs" atgādina, ka, dodoties pļavās, neplūc aizsargājamos augus! Šajā rakstā vari lasīt plašāk, kurus augus nedrīkst plūkt. Tāpat paņem līdzi līdzekļus pret odiem, kā arī zābakus – karstajā laikā ceļa malās un citviet sildās arī rāpuļi.

Pušķi no viena veida augiem


Foto: F64

Skaistums slēpjas vienkāršībā, vai ne? Kāpēc gan taisīt bagātīgu pušķi no dažādiem augiem, ja vari sevi neapgrūtināt! Ļoti skaisti izskatīsies pušķis tikai no margrietiņām, lupīnām, jasmīniem, sarkanā āboliņa, rudzupuķēm vai citiem augiem. Starp citu – fantastisku pušķi vari izveidot arī no garšaugiem vai no ārstniecības augiem, piemēram, kumelītēm, piparmētrām utt.
View this post on Instagram

A post shared by Marta Kap (@kap.marta)

View this post on Instagram

A post shared by @austraizpuriete

Krāšņi pušķi no dažādiem augiem


Foto: Shutterstock

No dažādiem augiem pušķis sanāks krāšņāks un bagātīgāks – tas nu ir skaidrs. Lielisks fona zaļums košajām puķēm būs ozola zariņi, labības vārpas, aromātiskie liepu zari un citi augi. Pušķī ieliec arī graudzāles, kas piešķirs gaisīgumu.
View this post on Instagram

A post shared by Ieva Ki (@devyniragai)

Rabarberu, zemeņu pušķi un ne tikai – idejas netradicionālajiem pušķiem


Foto: Shutterstock
Skaistu svētku pušķi var izveidot arī no ēdamām lietām – prieks būs ne tikai acīm, bet arī puncim! Šādi pušķi būs ne tikai praktiski, bet arī būs lieliska svētku "odziņa", kas piesaistīs arī līgotāju uzmanību.
Liec vāzēs gurķīšus, rabarberu kātus, zemenes un citus gardumus! Ļauj savai radošajai fantāzijai lidot!
View this post on Instagram

A post shared by KOŠS (@koshs.koshs)
View this post on Instagram

A post shared by AnKar Deco (@ankardeco)
View this post on Instagram

A post shared by Darcy Glip (@mervglip)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!