Vasara pēdējā laikā mūs patiesi lutina ar tik karstām gaisa temperatūrām, kuras neesam piedzīvojuši ļoti sen un kuras lauž pat 104 gadus senus siltuma rekordus. Lai arī pēc garās, pelēkās, nomācošās un aukstās ziemas siltumu gaidījām ļoti, jāatzīst, ka šīs gaisa temperatūras brīžam ir grūti izturamas, tāpēc glābiņu meklējam pie gaisa kondicioniera vai ventilatora, auksta saldējuma, dzēriena, dvieļa vai dušas. Taču vislabāk karstā laikā veldzē patīkama pelde.

Mums, Latvijā dzīvojošajiem, ir ļoti paveicies ar gleznaino un daudzpusīgo dabu, kas savā pūra lādē glabā ne tikai zaļojošus mežus vai ziedošas pļavas, bet arī neskaitāmi daudz ūdenstilpju, kurās patverties no vasaras svelmes. Un ikvienam ir iespēja atrast sev tīkamāko – upi, ezeru vai jūru.

Ja karstās gaisa temperatūras tā vien mudina mesties atvēsinošā ūdenī, bet prāts nenesas domāt, kur būs vispatīkamākā pelde, ''Tūrisma Gids'' turpinājumā sarūpējis dažnedažādu ūdenstilpju kolekciju. Lai veldzējoši!

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!