Foto: Valsts kanceleja

Dienu pirms garajām svētku brīvdienām Jāņu svinēšanai Ministru kabinets lēmis par virkni atvieglojumu Covid-19 izplatības dēļ noteiktajos ierobežojumos pulcēties, izmantot pakalpojumus un piedalīties pasākumos.

Plašāk par to, ko otrdien, 22. jūnijā, lēma valdība, varēja uzzināt preses konferencē pēc Ministru kabineta sēdes.

Preses konferencē piedalījās: Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs un Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupas vadītājs, Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Valdības pieņemtie grozījumi Ministru kabineta noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" precizē epidemioloģiskās drošības prasības, uzlabojoties epidemioloģiskajai situācijai, kā arī paredz ātru rīcību tās pasliktināšanās gadījumā. Tie paredz arī iespēju personai, kurai Latvijā pienākas valsts apmaksāts vakcinācijas pret Covid-19 pakalpojums, saņemt vakcinācijas sertifikātu Latvijā.

Grozījumu būtība paredz, ka zaļajā līmenī tiek noņemti visi cilvēku pulcēšanās limiti vakcinētām, pārslimojušām personām, bet dzeltenajā līmenī un sarkanajā līmenī tiek palielināti limiti cilvēku skaitam. Tāpat tiek pārskatīta platība, kas nepieciešama telpās uz vienu cilvēku.

Tāpat otrdien, 22. jūnijā, Ministru kabinets noteica kārtību, kā digitālos Covid-19 sertifikātus Latvijā varēs saņemt iedzīvotāji, kuri vakcinējušies ārvalstīs.

Saņemt sertifikātu varēs ikviens iedzīvotājs, kurš vakcinējies ārvalstīs un kuram ir tiesības uz vakcinācijas pret Covid-19 pakalpojumu Latvijā, uzrādot dokumentu, kas apliecina vakcinācijas faktu - PVO Starptautiskajos veselības aizsardzības noteikumos atzītu Starptautisko vakcinācijas vai profilakses apliecību vai ārvalsts vakcinācijas iestādes izdotu sertifikātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!