Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nīderlandes pilots Makss Verstapens sestdien svinēja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas astotā posma - Štīrijas "Grand Prix" - kvalifikācijā.

Verstapens ("Red Bull") Špīlbergas trases 4,318 kilometrus garo apli savā labākajā "lidojošajā aplī" veica vienā minūtē un 3,841 sekundē un jau otro kvalifikāciju pēc kārtas palika nepārspēts.

0,194 sekundes uzvarētājam zaudēja soms Valteri Botass ("Mercedes"), bet viņš svētdien sacīksti sāks no piektās pozīcijas, jo piektdien otrajā treniņsesijā sportista vadītais spēkrats sagriezās boksu celiņā, gandrīz ietriecoties "McLaren" garāžā. Par bīstamo manevru somu pilotam piešķirts trīs starta vietu sods.

Trešais kvalifikācijā ar 0,226 sekunžu deficītu no līdera bija brits Lūiss Hamiltons ("Mercedes"), aiz viņa sekoja tautietis Lendo Noriss ("McLaren"), taču nākamās divas vietas ieņēma meksikānis Serhio Peress ("Red Bull") un francūzis Pjērs Gaslī ("Alpha Tauri"). Vēl vadošajā desmitniekā iebrauca arī Šarls Leklērs no Monako ("Ferrari"), japānis Juki Cunoda ("Alpha Tauri"), spānis Fernando Alonso ("Alpine"), kā arī kanādietis Lenss Strols ("Aston Martin").

Šosezon ierasti pēdējās divas vietas sadalīja "Haas" piloti Miks Šūmahers un Ņikita Mazepins.

Verstapena sīvākais konkurents Hamiltons komandas biedra soda dēļ svētdien sacīksti sāks no pirmās starta rindas.

Sestdien sportisti no sākuma aizvadīja trešo treniņa sesiju, kurā ātrākais bija Hamiltons, viņam sekoja Verstapens, taču trešais bija Botass.

Štīrijas Lielās balvas izcīņa gaidāma svētdien. Turpat Špīlbergas trasē nākamnedēļ norisināsies sezonas devītais posms - Austrijas "Grand Prix".

Pēc septiņiem posmiem F-1 kopvērtējumā līderis ar 131 punktu ir Verstapens, par 12 mazāk iekrājis Hamiltons, bet trešais ar 84 punktiem ir Peress.

2020.gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš septiņreiz uzvarēt izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram.

Otrais finišēja Hamiltona komandasbiedrs Botass, bet trešo vietu ieņēma nīderlandietis Verstapens no "Red Bull" komandas.

Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!