Foto: Shutterstock

Pēc diviem gadiem Pirmās formulas (F-1) sacensības Krievijā notiks Sanktpēterburgā, nevis Sočos, kā tas bija līdz šim, sestdien paziņoja čempionāta rīkotāji.

Soči F-1 seriālam pievienojās 2014. gadā un kopš tā laika regulāri uzņēmusi pasaulē ātrākos pilotus. Sacensības Sočos noris turpat, kur pirms septiņiem gadiem tika aizvadītas olimpiskās spēles.

Hermana Tilkes izstrādātā Sanktpēterburgas "Autodrom Igora Drive" trase pagājušā gada nogalē no Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) saņēma "Grade 1" novērtējumu, kas tādējādi trasē ļauj aizvadīt F-1 sacensības. Šī ir otrā šāda līmeņa trase Krievijā.

Trase atrodas 54 kilometrus no Sanktpēterburgas un aptuveni 100 hektāru lielajā platībā iespējams izveidot desmit dažādas apļa konfigurācijas.

F-1 prezidents Sefano Dominekali atklāja, ka, sākot no 2023. gada, Sočus seriāla kalendārā nomainīs Sanktpēterburga.

Šosezon F-1 posmus Sočos paredzēts 26. septembrī.

Svētdien Austrijā Špīlbergas trasē norisināsies šīs sezonas astotais posms – Štīrijas "Grand Prix".

Pēc septiņiem posmiem F-1 kopvērtējumā līderis ar 131 punktu ir Makss Verstapens, par 12 mazāk iekrājis Lūiss Hamiltons, bet trešais ar 84 punktiem ir Serhio Peress.

2020. gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš septiņreiz uzvarēt izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram.

Otrais finišēja Hamiltona komandasbiedrs Valteri Botass, bet trešo vietu ieņēma nīderlandietis Verstapens no "Red Bull" komandas.

Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!