Foto: Martins Plume
Inga Ūle nodibinājusi Latvijā vienīgo gaisa balonu pilotu skolu. Ceļš uz skolas izveidi gan bijis gadiem ilgs un sarežģīts, bet vainagojies panākumiem, un tagad skola izceļas ar mācībām angļu valodā un piesaista arī ārvalstu audzēkņus.

Inga Ūle ir pilote un instruktore kopš 2007. gada. Lidojusi vairāk nekā 20 valstīs un trīs kontinentos, strādā arī kā privātpilote Āzijā, Taizemē. Sarunā ar "Delfi Bizness" viņa stāsta, ka būt pilotei un instruktorei ir divas krasi atšķirīgas lomas, no kurām otrā noteikti ir grūtākā.

Ideja par gaisa balonu pilotu skolas "EU Academy of ballooning" (reģistrēta kā "Sky Amazons") dibināšanu radusies vēl pirms kļūšanas par piloti. Tālajā 2006. gadā, kad meklējusi skolu, kur mācīties par piloti, izrādījies, ka Latvijā tādas nav, tādēļ Inga Ūle bija spiesta doties to apgūt ārpus Latvijas. Tā kā personīgā motivācija bijusi ļoti augsta, iemācījusies arī svešo valodu, lai spētu nokārtot eksāmenus un tikt pie kārotās licences Lietuvā. Tas atklājis "robu" Eiropas aviācijas izglītības sistēmā gaisa balonu pilotu apmācībai, proti, katra valsts organizē apmācības savā valodā, lai gan aviācijas oficiālā valoda ir angļu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!