Foto: Publicitātes foto

CSDD sadarbībā ar Valsts policiju turpina tehniskās apskates reidus uz autoceļiem un sestdien Cēsīs, Smiltenē un Valmierā tika pārbaudīti 27 automobiļi. Desmit auto saimniekiem pārbaude noslēgusies ar anulētu tehnisko apskati vai noņemtām numurzīmēm līdz atklāto defektu novēršanai.

Neskaitot kārtējos "drifta" BMW, kam bija plikas riepas un tehniskajiem standartiem neatbilstošs riteņu sagāzums, reidā tika apturēts arī kāds "sporta" žigulis, kam cita starpā bija uzstādīts arī neatļauts drošības cauruļu rāmis.

Vēl pārbaužu laikā vieglajiem auto konstatēti tādi defekti, kā paaugstināts izplūdes sistēmas trokšņu līmenis, aizliegta iejaukšanās bremžu sistēmā, neatļauta LED spuldžu uzstādīšana tiem nepiemērotos lukturos un nepietiekams riepu protektora dziļums. Papildus tika veikti arī atbilstības mērījumi vieglo auto stiklu pārklājumam ar aptumšojošām vai necaurspīdīgām plēvēm.

Savukārt motocikliem vasaras laikā tiek pārbaudīta vispārējā atbilstība tehniskās apskates prasībām – gaismas ierīces, kā arī numura zīmes novietojums un trokšņa līmenis.

Ja šādā reidā speciālisti transportlīdzeklim anulē tehniskās apskates uzlīmi, mēneša laikā auto jāuzrāda jebkurā tehniskās apskates stacijā ar novērstu defektu. Jāveic atkārtota apskate, pārbaudot tikai atzīmēto defektu protokolā.

Ja šādā reidā ir noņemtas numurzīmes, tālāka pārvietošanās atļauta tikai uz evakuatora. Kad novērsti defekti, ar evakuatoru auto jāved uz tehniskās apskates staciju un jāiet pilna tehniskā apskate. Jāmaksā arī nodoklis, ja par esošo gadu samaksa nav veikta.

Tāpat par izdarītajiem šiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem protokolu izraksta un sodu piešķir VP.

CSDD informē, ka tamlīdzīgi tehniskās pārbaudes reidi uz autoceļiem būs arī turpmāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!