Foto: Bruno Kabucis
Šovasar, 7. augustā, pulksten 20 Talsos jau desmito reizi norisināsies Raimonda Tigula brīvdabas koncerts "Tiguļkalns", kur komponists katru gadu augstākajā no deviņiem pilsētas pakalniem kopā aicina savus mūzikas draugus un domubiedrus, radot īpašu vakaru ikvienam koncerta apmeklētājam.

Kā "Delfi" informē koncerta organizatori, šī gada centrālais muzikālais notikums Tiguļkalnā būs komponista Raimonda Tigula oratorijas "Jūras grāmata" ar Noras Ikstenas libretu atskaņojums, kas tiks spēlēts kopā ar ērģelnieci Ivetu Apkalnu, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Valsts Akadēmisko kori "Latvija", diriģenta Māra Sirmā vadībā.

Par gaidāmo koncertu komponists Raimonds Tiguls saka: "Man ir liels prieks un gandarījums, ka šogad 10. Tiguļkalna koncertā varēšu būt kopā un uzstāties ar tik izcilu mūziķu sastāvu un atskaņot savu monumentālāko darbu - oratoriju "Jūras grāmata"".

"Raimondam Tigulam ir tāda liela talanta iezīme, ka viņš ļoti labi un neuzbāzīgi, un nepārspīlēti jūt tādu kā latviskuma kodu," par komponista daiļradi saka diriģents Māris Sirmais.

Brīvdabas koncerts aizsākās 2012. gadā kā iecere ik vasaru Tiguļkalnā vienkopus pulcēt mūziķus, ar kuriem Raimonda Tigula veidotajos sadarbības projektos atspoguļojas gan komponista daiļrades daudzpusība, gan Latvijas dabai, tautai, kultūrai un dzīvesziņai raksturīgās sajūtas un īpašais skanējums.

Koncertu rīko Raimonds Tiguls, pateicoties atbalstītājiem, apmeklētājam tas pieejams bez ieejas maksas.

Tāpat šogad brīvdabas koncertu būs iespējams vērot tiešraidē "Youtube" un "Facebook" platformās.

Ņemot vērā pasākumu rīkošanas ierobežojumus, ieeja Tiguļkalna brīvdabas koncerta norises vietā būs iespējama tikai ar derīgu Covid-19 sertifikātu, kuru kopā ar personas apliecinošu dokumentu lūgsim uzrādīt pie ieejas. Organizatori lūdz uz pasākumu ierasties savlaicīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!