Foto: Privātais arhīvs

Liepājas teātris pārtraucis darba attiecības ar ilggadējo teātra aktrisi Sigitu Pļaviņu. Lūdzot skaidrot radušos situāciju, "Delfi" sazinājās gan ar aktrisi, gan Liepājas teātra vadību.

Pirmdienas rītā aktrise sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja, ka vairs nav Liepājas teātra štata aktrise.

"Esmu atbrīvota no darba Liepājas teātrī! Dīvainas sajūtas pēc 29 nokalpotiem gadiem! Bet mīlestība manā sirdī paliek...," vēstīja Pļaviņa, kura iepriekš bija pazīstama kā Sigita Jevgļevska.

Māksliniece portālam "Delfi" skaidro, ka atlaista no teātra "pēc panta, kas saistāms ar uzvedību". To, ka Pļaviņa ilgāku laiku nav ieradusies darbā, aktrise nenoliedz, taču uzsver, ka nesaprašanās ar teātra direktoru Herbertu Laukšteinu ilgst jau 13 gadus, un šābrīža konflikts sācies ar viedokļu atšķirību vakcinēšanās pret Covid-19 jautājumos. Pļaviņa saka, ka Latvijā joprojām vakcinēšanās ir brīvprātīga.

"Es neesmu pret vakcīnu, bet šobrīd neminēšu iemeslus, kāpēc nevakcinējos," skaidro Pļaviņa. Viņa piebilst, ka Liepājas teātra skatītāji ir pelnījuši plašākus komentārus par radušos situāciju, taču tie sekošot vēlāk.

Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins sarunā ar "Delfi" apliecināja, ka Pļaviņa nav nākusi uz darbu un nav pildījusi valdes rīkojumus. "Mēs rādām izrādes tikai vakcinētiem vai pārslimojušiem cilvēkiem, un ar visiem teātra darbiniekiem, kuri nav vakcinējušies, veiktas arī pārrunas," skaidro direktors. Kolektīva vakcinācija teātrī gan nav notikusi.

Vaicāts, vai aktrises Pļaviņas aiziešana no teātra ir liels zaudējums mākslinieciskā plānā, Laukšteins teic, ka darbs viņai bijis, taču kopumā šī aktrise neesot pārāk pieprasīta no režisoru puses.

Pļaviņa skaidro, ka tuvākajā laikā viņai bija paredzēts darbs ar Imanta Kalniņa mūzikas projektu, kā arī izrāde pie režisores Lauras Grozas, taču nu viņai šie plāni iet secen.

1970. gadā dzimusī aktrise Liepājas teātrī darbojās kopš 1992. gada, 1993. gadā kļūstot par štata aktrisi. Liepājā viņa nospēlējusi daudzus desmitus lomu, tostarp Mātes tēlu leģendārajā Māras Zālītes un Jāņa Lūsēna mūziklā "Kaupēn, mans mīļais!" Savukārt televīzijas skatītāji Pļaviņu vislabāk zina no seriāla "Likteņa līdumnieki", kur viņa atveidoja Nārbuļu saimnieci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!