Kultūras ministrija (KM), reaģējot uz publiski izskanējušo informāciju, ka 25. jūlijā izklaides parkā "Avārijas brigāde" norisinājies publisks pasākums, kurā tā organizatori nav veikuši pasākuma apmeklētāju Covid-19 sertifikātu pārbaudi, vērsusies Iekšlietu ministrijā (IeM) un Valsts policijā (VP), ziņo LETA.

Kā informēja KM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale, KM aicina IeM un VP izvērtēt, vai un kā minētā publiskā pasākuma organizatori tā rīkošanā ir ievērojuši Covid-19 izplatības ierobežošanai noteikto drošības pasākumu ievērošanu.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā atklāja, ka svētdien Lēdmanes pagastā izklaides parkā no plkst. 10:00 līdz 23:00 notika brīvdabas pasākums.

Visas dienas garumā teritorijā Valsts policijas un Lielvārdes pašvaldības policijas darbinieki veica pārbaudes un uzraudzīja sabiedrisko kārtību saistībā ar epidemioloģisko prasību ievērošanu.

Izklaides parka teritorijā laikā no plkst. 21:00 līdz 22:00 notika koncerts, kura laikā, iespējams, tika pārkāptas epidemioloģiskās drošības prasības.

"Avārijas brigādes" pārvaldītāja SIA "Latvian amusement agency" līdzīpašnieks un vadītājs Mārtiņš Brezauckis uzsvēra, ka atrakciju parkā svētdien nav noticis pasākums tradicionālajā koncerta nozīmes izpratnē. "Biļetes atsevišķi uz nekādu koncertu tirgotas netika. Tās bija ierastās izklaides, un bija arī dzīvā mūzika," sacīja Brezauckis, norādot, ka arī attiecīgie Ministru kabineta noteikumi nenosaka, kāda mūzika var skanēt atrakciju parkos - dzīvā vai ierakstā.

Viņš uzsvēra, ka parka teritorija ir vairākus desmitus hektārus liela, un visi epidemioloģiskās drošības noteikumi tur tiek ievēroti. Arī 25. jūlijā to, lai apmeklētāji neveidotu pārāk lielus pūļus, uzraudzījuši gan apsargi, gan citi parka darbinieki. Tāpat "Avārijas brigādes" parku visas dienas garumā vairākas reizes apmeklējusi gan Valsts policija, gan pašvaldības policija, un, pēc Brezaucka teiktā, nekādi aizrādījumi nav saņemti. Atgādinājumus skatītājiem nepulcēties no skatuves esot pauduši arī paši mūziķi.

Kā liecina informācija izklaides parka tīmekļvietnē, svētdien notika pasākums, kurā piedalījās grupa "Bermudu divstūris", "Snick Dance Company" un "Jurmala Dance Center", mūziķis "Reiks" un citi.

Par notikušā pasākuma atbilstību epidemioloģiskās drošības prasībām savu attieksmi sociālajos tīklos "Facebook" un "Twitter" pauda producents un pasākumu rīkotājs Juris Millers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!