Vai iespējams apvienot jaudu un dinamiku ar degvielas ekonomiju? Kā izrādās – jā! Ņemam modernu iekšdedzes dzinēju, papildinām to ar jaudīgu elektromotoru un bateriju bloku un - "voilà"! 300 zirgspēki, visu riteņu piedziņa, 5,9 sekundēs līdz 100 km/h un degvielas patēriņš nieka 1,3 litri uz 100 km. Izklausās neticami, bet tieši tāds ir šīs reizes raidījuma "Tavs Auto TV" automobilis – "Peugeot 3008 Hybrid4".

Raidījuma viesis šoreiz ir cilvēks, kurš uz pasauli raugās caur skatu meklētāja prizmu. Cilvēks, kurš pārvērš gaismu atmiņās. Gatis Rozenfelds ir fotogrāfs ar milzīgu pieredzi gan fotoreportāžas, gan reklāmas fotogrāfijas žanrā. Pirms gandrīz 20 gadiem izveidojis studiju "F64", kas izaugusi par Latvijā lielāko fotoziņu aģentūru.

"Peugeot 3008 Hybrid" tiek piedāvāts divās versijās. Kā priekšpiedziņas auto ar 225 ZS jaudīgu spēka iekārtu un 300 zirgspēku "Hybrid4". Pilnpiedziņas izpildījumā "3008" ir trīs dzinēji. Priekšā iekšdedzes dzinējs, kurš apvienots ar elektromotoru un astoņpakāpju automātisko ātrumkārbu, savukārt aizmugurē papildu elektromotors. Šim automobilim nav kardāna pārvada un auto priekša ar "pakaļu" sazinās elektroniski –, tādējādi pārvēršot šo auto par pilnpiedziņas krosoveru. Turklāt 4x4 piedziņa pieejama arī simtprocentīgi elektriskajā režīmā.

Runājot par cenu, "Peugeot 3008 Hybrid4" nav budžeta klases auto. Sākot no 47 000 eiro – tāda ir summa, ar kuru ir jārēķinās, ja vēlaties iegūt to savā īpašumā. Priekšpiedziņas hibrīda versija ir nedaudz lētāka (42 400 eiro), bet, iekāpjot tā salonā, ir saprotams par ko maksājat – "Nappa" ādas apdares sēdekļi ar apsildes un masāžas funkciju, "Focal" audio sistēma, "Grey Oak" koka paneļu apdare, atveramais panorāmas stikla jumts ar elektriskām žalūzijām utt.

Daži fakti par šī auto uzlādi. Izmantojot standarta 3,7 kW vienfāzes lādētāju, akumulatora pilnīgai uzlādei nepieciešamas aptuveni četras stundas, bet, izmantojot papildu aprīkojumā pieejamo 7,4 kW lādētāju, stunda un 45 minūtes. Ar pilnu bateriju "3008 Hybrid" spēj veikt 50 km pilnībā elektriskā režīmā. Turklāt nav jāuztraucas par to, kurā brīdī beigsies elektrība, jo, ja nebūs laika uzlādēt bateriju bloku, varēsiet turpināt ceļu, izmantojot tikai benzīna dzinēju. Turklāt, pateicoties enerģijas rekuperācijas sistēmai, šī brauciena laikā tiks lādēts arī auto akumulators – un, kad tas būs iespējams, atkal iegūto elektroenerģiju var likt lietā, tādējādi samazinot vidējo degvielas patēriņu.

Ja nu ir iepaticies šis auto, bet tā cena šķiet nedaudz "kodīga", "Peugeot 3008" vēl joprojām ir nopērkams arī ar benzīna un dīzeļa dzinējiem ar jaudu no 130 ZS. Un šāda "3008" bāzes cena ir, sākot no 26 700 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!