Foto: LETA

Jaunais Rīgas teātris (JRT) ieplānojis izrādīt divas izrādes tiem skatītājiem, kuri varēs uzrādīt pēdējo 48 stundu laikā veiktu Covid-19 testu un tas ir negatīvs, atklāja JRT pārstāve Inga Liepiņa.

Pēc Liepiņas paustā, JRT piekops sistēmu, ka izrādes varēs apmeklēt pret Covid-19 vakcinētie vai Covid-19 pārslimojušie. Augustā ir ieplānotas divas izrādes skatītājiem ar negatīvu Covid-19 testu.

Liepiņa norādīja, ka tālāk būs jāskatās, kādas būs teātra iespējas un repertuārs, lai kaut ko tādu piedāvātu. JRT pārstāves ieskatā, ja notiks izrādes pret Covid-19 testētajiem, tad šai skatītāju daļai piedāvātās izrādes būs mazākas un šādā veidā netiks izrādītas visas JRT repertuāra izrādes.

Jautāta, cik atsaucīgs ir JRT kolektīvs Covid-19 vakcīnas saņemšanai, Liepiņa uzsvēra, ka visi aktieri - 90% - ir vakcinēti pret Covid-19, tomēr JRT pārstāve aicināja vērst uzmanību uz to, ka JRT ir krietni mazāks skaits štata aktieru, nekā citos profesionālajos Latvijas teātros.

Runājot par to, kādi nosacījumi būs jāievēro pret Covid-19 vakcinētajām un Covid-19 pārslimojušām personām, Liepiņa atgādināja, ka šiem skatītājiem un personālam nav jālieto sejas un mutes aizsegs, tāpat nav jāievēro divu metru distanci. Tāpat šai grupai nav ierobežots izrādes garums, var izmantot kafejnīcas sniegtos pakalpojumus.

Savukārt Covid-19 nesaņēmušajām personām teātrī būs jāizmanto gan sejas un mutes aizsargs. Tāpat apmeklētājiem jāņem vērā, ka maksimālais vietu skaits zālē ir 300, tomēr šādā gadījumā pieejamas būs 88 vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!