Foto: F64
Izdzirdot runas par labirintiem, šķiet, daudziem prātā nāk sengrieķu mitoloģijas briesmonis Mīnotaurs, kas dzīvoja labirintā Krētā, Grieķijā. Taču mūsdienās labirintu loma ir pamainījusies – tie vairs neiesloga briesmoņus, bet ir kļuvuši par apbrīnas vērtiem apskates objektiem un lieliskām izklaides vietām, kāds, piemēram, ir Mežvidu labirints Kurzemē.

Mežvidu labirints ir 3300 kvadrātmetru lielā teritorijā izveidots līklocis, kas atrodas starp Alsungu (5,5 kilometru attālumā) un Jūrkalni (10 kilometru attālumā), vēstīts Mežvidu labirinta mājaslapā. Labirinta apmeklētājiem ir vairākas iespējas – tie var mēģināt atrast izeju visā lielajā teritorijā vai doties kādā no 12 tematiskajiem līkločiem, kurus ejot tev būs jāmeklē atbildes uz dažādiem uzdevumiem. Jāpiebilst, ka tematiskie līkloči būs piemēroti kā draugu kompānijai, tā ģimenei ar bērniem, kā arī tikai pieaugušajiem.

Kā stāstīts laikraksta ''Kurzemnieks'' mājaslapā, labirints veidots no celtniecības sieta, kas ir pa pusei caurspīdīgs un tam cauri var redzēt vienu vai divus nākamos celiņus, tādējādi apmeklētājiem nerodas klaustrofobiska izjūta. Celiņi ir divus metrus plati, tāpēc ērti izmantojami arī bērnu ratiņu stumšanai. Labirinta iziešana prasīs apmēram stundu.

Ir padomāts arī par Mežvidu mazākajiem apmeklētājiem, kuriem pieejam rotaļlaukums. Tiesa, tas nebūs standarta rotaļlaukums, kādu iespējams atrast, piemēram, starp daudzdzīvokļu namiem. Šajā rotaļu vietā bērni, izmantojot fantāziju, var spēlēties gan ar dažādām dabas veltēm, gan sadzīviskiem priekšmetiem. Piemēram, bērni var iejusties kafejnīcu īpašnieku un viesu ādā, darbojoties ''Dubļu kafejnīcā'', vai būvēt mājas, tiltus un citas celtnes, izmantojot ''Inženiera starta komplektu''.

Vairāk par Mežvidu labirinta piedāvātajām iespējām un cenrādi vari iepazīties te.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot un apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!