Šoreiz raidījumā "Tavs Auto TV" ir īpašs braucamais – klasiskās piedziņas "Audi", kas spēj pārvietoties, nepatērējot ne grama degvielas, neradot līdz šim ierastos motora trokšņus un vienlaikus neatkāpjoties no zīmola uzliktās spēkratu kvalitātes latiņas. Tas ir pilnībā elektriskais "Audi Q4 e-tron".

Savukārt ar šī raidījuma sižeta viesi nav plaši jāiepazīstina – vieni Zigfrīdu Muktupāvelu zina kā dziedātāju un vijolnieku no grupas "Zodiac" laikiem; citiem viņš ir iecienīts kultūras raidījumu vadītājs Latvijas Radio un televīzijā, vēl kāds nesen viņu būs redzējis grupas "bet bet" 30. jubilejas koncertos. Viņš pats gatavo jaunus muzikālus kopdarbus ar ilggadējo draugu mūzikā Jāni Lūsēnu un uz visām lietām raugās caur savu īpašo humora prizmu.

Tehniski "Audi Q4 e-tron" ir ļoti tuvs radinieks "Volkswagen ID.4" un "Škoda Enyaq". Pateicoties šim faktam, "Audi" ir izdevies piedāvāt šo auto tirgū par visai pievilcīgu starta cenu – "Q4 e-tron" bāzes modelis maksā 44 700 eiro.

Ja runājam par vizuālo tēlu, tas no saviem brāļiem ir atšķirīgs un pamanāms, paskatieties uz šo milzīgo radiatora dekoratīvo režģi resti, kurš patiesībā nemaz nav radiatora režģis, jo, kā nojaušat, šim auto nav klasiskā iekšdedzes dzinēja un te nav ko dzesēt. Tomēr, pateicoties tam, šī auto aerodinamika ir krietni labāka.

Aizmugurē tam ir klasisks SUV siluets – masīvs un sportisks. Skaists akcents ir diožu virtene, kas savieno abas auto puses aizmugurējā daļā – un, ja nu šķiet, ka šī auto pludlīnijas nav gana agresīvas vai dinamiskas, "Q4 e-tron" ir pieejams arī "Sportback" izpildījumā.

Spriežot pēc nosaukuma, šis auto ir ierindots starp kompakto "Q3" un lielāko "Q5", bet, neskatoties uz to, šī auto salons ir gana ietilpīgs. Aizmugurējā rindā ir pietiekami plaši – pietiek vietas gan kājām, gan galvai. Auto grīda ir līdzena, šeit nav vidus tuneļa un tāpēc aizmugurē varēs ērti iekārtoties arī trīs pasažieri.

Savukārt auto bagāžnieks ir tikpat ietilpīgs kā jau minētajā "Q5". Proti, 520 vai 1490 litri, ja nolaidīsiet otrās sēdekļu rindas atzveltnes.

Atrodoties vadītāja krēslā, pirmais, kas "iekritīs acīs", ir jaunā dizaina stūresrats – tam ir neparasta forma un vidus daļas dizains. Uz tā izvietotās pogas ir skārienjūtīgas, savukārt pārējo iekārtu vadība notiek ar fiziski nospiežamām pogām.

Kopumā tiek piedāvātas trīs atšķirīgas "Q4 e-tron" versijas. Atšķirīga ir gan jauda (no 123 līdz 220 kW jeb no 165 līdz 295 ZS), gan akumulatora ietilpība (55 līdz 88 kWh), gan piedziņas veidi. Bāzes izpildījumā "Q4 e-tron" motors ir novietots auto aizmugurē – un, jā, šim "Audi" ir klasiskā riteņu piedziņa. Savukārt, top versijā tam ir divi motori un visu riteņu piedziņa.

Ar pilnu uzlādi šis auto atkarībā no versijas un pēc ražotāja datiem spēj veikt no 313 līdz pat 520 km. Un, ja būs pieejama gana jaudīga uzlādes stacija, 100 km garam ceļam nepieciešamo enerģiju tajā varēsiet "iepūst" nieka piecās minūtēs.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!