Foto: Agnis Melderis

25. septembrī norisināsies velobrauciens ''Ieriteņo rudenī'', ar kuru tiks noslēgta Smiltenes novada aktīvā tūrisma sezona, informēja Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrs (TIC).

Šogad dalībnieki varēs iepazīt Blomes, Brantu un Raunas pagastu ainaviskās un kultūrvēsturiskās vietas. Kā jau ierasts, maršrutu laikā būs sagatavoti vienkārši, pa ceļam veicami, uzdevumi, lai braucienu padarītu vēl aizraujošāku.

Valobrauciena sākuma punkts būs Blomes pagasta Jeberlejas estrādē, kur notiks arī dalībnieku reģistrācija, kas 25. septembrī sāksies pulksten 10, bet brauciena starts būs pulksten 10.

Dalībniekiem tiks piedāvātas trīs velo distances – 13, 25 un 43 kilometru garumā, lai katrs varētu izvēlēties saviem spēkiem atbilstošāko. Visi trīs maršruti sāksies un noslēgsies Jeberlejas estrādē. Maršruti būs marķēti dabā pēc pasākuma norises vēl divas nedēļas (līdz 11. oktobrim), lai ikviens tos varētu izbraukt sev vēlamā laikā.

Šogad pasākuma dalībniekiem būs iespēja paviesoties pie Smiltenes novada tūrisma uzņēmējiem – visi dalībnieki varēs apskatīt sajūtu namu "Donas" un satikt tā saimnieci, garās distances dalībnieki laipni aicināti piestāt un apskatīt Brantu muižas apkārtni, bet vidējās distances dalībniekiem saimniecības durvis vērs bērzu sulu ražotne "Birzī".

Iepriekšēja pieteikšanās līdz 23. septembrim elektroniski šeit, zvanot uz +371 29395200 vai klātienē Smiltenes novada TIC (Smiltenē, Dārza ielā 3).

Dalība pasākumā ir bez maksas. Smiltenes novada TIC lūdz būt atbildīgiem un ievērot visus noteiktos drošības pasākumus. Atceries, ka, atrodoties uz ceļa un kustībā, obligāti jāievēro ceļu satiksmes noteikumi, kā arī vēlams lietot aizsargķiveres (bērniem līdz 12 gadiem tās ir obligātas).

Pasākuma laikā uzņemtās fotogrāfijas tiks publicētas www.smiltenesnovads.lv, visit.smiltenesnovads.lv un sociālajos tīklos.

Organizators ir tiesīgs mainīt pasākuma norisi, mainoties valstī noteiktajiem epidemioloģiskajiem noteikumiem.


Pasākums tiek rīkots projekta "Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai Smiltenes novadā" Nr. 9.2.4.2/16/I/052 ietvaros.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!