Foto: Gita Memmēna

18. un 19. septembrī, Eiropas Kultūras mantojuma dienās, kas 2021. gadā veltītas transportam, Balvu un Gulbenes novada pašvaldības sadarbībā ar Vidzemes tūrisma asociāciju rīko "Zaļā ceļa Rīga-Pleskava" iepazīšanās braucienus, kuriem aicināti pieteikties visi interesenti. Brauciena maršruts – no Viļakas līdz Gulbenei.

Velobraucieni patiks aktīvās atpūtas cienītājiem, iepazīstot Viļakas, Balvu un Gulbenes zaļā ceļa "Rīga-Pleskava" dabas un kultūrvēsturiskos objektus. Maršruts 18. septembrī vedīs no senās Viļakas (Marienhauzenas) līdz mežu ieskautajiem Žīguriem, pa zaļajiem ceļiem cauri Kupravai, Vīksnai līdz Balviem. Savukārt 19. septembrī, no Balviem uzsākot ceļu līdz Gulbenei, pa ceļam apskatot Latvijas Republikas armijas vasaras nometni Litenē, Pededzes upes dzelzceļa tiltu un Stāmerienu. Tālāk būs iespēja turpināt ceļu ar Bānīti līdz Gulbenei.

Tikšanās vieta: Gulbenes stacija.
Sākums: 18. septembrī pulksten 13 Viļakā.
Maršruta garums: 18. septembrī Viļaka-Balvi (45 kilometri), 19.septembrī Balvi-Gulbene (38 kilometri).

Velobrauciena organizatori nodrošinās pusdienas un vakariņas brauciena dalībniekiem, kuri līdz 13. septembrim būs reģistrējuši savu dalību braucienos. Nepieciešamības gadījumā tiks nodrošināts transports no Gulbenes, Balviem uz starta vietu Viļakā. Ja nepieciešams autotransports, lūgums informēt organizatorus. Izbraukšana no Gulbenes pulksten 12.

Neaizmirsti līdzi paņemt ūdens pudeli, kā arī apģērbties atbilstoši laika apstākļiem. Savukārt par nakšņošanas iespējām katrs dalībnieks parūpējas pats!

Dalība velobraucienā ir bez maksas. Pieteikšanās elektroniski līdz 13. septembrim, klikšķinot šeit.

Velobrauciens tiek organizēts realizējot projektu Nr. LV-RU-006 "GREENWAYS RIGA-PSKOV" (Zaļie ceļi Rīga – Pleskava).

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot un apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!