Foto: DELFI kolāža

Nepilnus četrus gadus vecais "Peugeot 3008" apvidus automobilis melnā krāsā spīd un laistās pārdošanas sludinājumā – "daudz sīku un patīkamu lietu," raksta lietotā spēkrata pārdevējs. Tomēr melnais "Peugeot" un "patīkamā" auto pārdošanas sludinājuma teksts slēpj baisu noslēpumu – pirms gada šis automobilis bija "norakstīts" ceļu satiksmes negadījumā Igaunijā.

74 tūkstošus kilometru nobraukušais četrus gadus vecais "Peugeot 3008" pārdošanas sludinājuma fotogrāfijās izskatās, kā tikko no autosalona izripojis – tam nav nevienas buktes, neviens skrambas un kopšanā sarežģītā melnā krāsa burtiski mirdz. Tomēr lietoto auto vēstures informāciju sniedzošais uzņēmums "autoDNA" publiskojis, ka vēl pirms gada šis pievilcīgais auto izskatījies pavisam nelāgi…

Gandrīz pirms gada, 2020. gada 5. oktobrī, gaišā dienas laikā Igaunijas pilsētā Kuresārē notika ceļu satiksmes negadījums – "Mitsubishi" elektromobilis nedeva priekšroku šim konkrētajam "Peugeot 3008", kā rezultātā notika sadursme. Kā redzams tobrīd apdrošinātāja uzņemtajās fotogrāfijās, šim "Peugeot" tika sasistas labās puses aizmugurējās durvis, kā rezultātā izšāva arī sānu drošības spilveni. Savukārt pēc abu auto sadursmes "Peugeot" vēl ietriecās kokā, kā rezultātā tika "nonests" viss purngals līdz pat priekšējiem riteņiem.

Pagājis nepilns gads, un Igaunijā norakstītais "Peugeot 3008", kā liecina tā šasijas numurs, atgriezies un nonācis pārdošanā Latvijā jau saremontētā veidolā. Cik kvalitatīvi veikts remonts un vai ir ievietoti jauni drošības spilveni, pārdošanas sludinājuma teksta autors klusē, tāpat kā par pašu avārijas faktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!