Foto: Kadrs no video

Pārbaudes spēle starp Austrijas klubu Vīnes "Capitals" un Slovākijas vienību "Nitra" pārauga atklātā rupjībā, pēc kā "Nitra" atstāja laukumu un apsolījās tuvākajos desmit gados netikties laukumā ar austriešiem.

"Nitra" otrajā periodā bija vadībā ar 5:1, kad agresīvā spēlē pārvērtās atklātā rupjībā. Sekoja viens pēc otra pārkāpums no "Capitals" puses, kas saniknoja Slovākijas kluba spēlētājus. Pēc vienas no rupjībām sākās pirmās izvicošanās, bet pēc nākamās rupjības "Nitra" atstāja laukumu.

"Pēdējais piliens" Slovākijas hokejistu pacietības mērā bija bīstams spēka paņēmiens pret 17 gadus veco Šimonu Ņemecu. Talantīgais slovāku hokejists nonācis jau NHL skautu uzmanības lokā un gaidāmajā NHL draftā viņam prognozē vietu labāko pieciniekā. "Nitra" ar rupjiem paņēmieniem metās aizstāvēt jauno talantu, pēc kā arī atstāja laukumu.

"Pēc kluba vadības lēmuma noslēdzam spēli priekšlaicīgi. Negrasāmies piedalīties mērķtiecīgās "medībās", kas izvērstas pret mūsu hokejistiem. Notiekošajam nav nekā kopīga ar hokeju. Atvainojamies līdzjutējiem, ka nenospēlējām spēli līdz galam, bet spēlētāju veselība mums ir svarīgāka. Ceram, ka šodien notikušais ir tikai kāds "īssavienojums" atsevišķu indivīdu galvās. Tomēr tuvākos 10 gadus nekad nedomājam spēlēt pret Vīnes "Capitals"," teikts "Nitra" paziņojumā.

"Capitals" gan vainu novēla uz tiesnešiem, kas esot izlaiduši spēles gaitu no savām rokām. "Mēs gribējām rādīt spēka hokeju, bet ievērojot noteikumus. Diemžēl, tiesnešiem nebija tā labākā diena, tāpēc laukumā kļuva "karsti". Pēc spēles varam izcelt arī pozitīvās lietas, lai gan mēs tobrīd zaudējām ar 1:5. Mani pārsteidza, ka komandas spēlētāji aizstāvēja viens otru šajos smagajos brīžos. Mani puiši spēlēja kā komanda," sacīja "Capitals" galvenais treneris Deivs Bars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!