Foto: F64

Latvijas autosportists Jānis Baumanis "Ferratum World RX of Rīga" sacensībās Biķernieku trasē triumfēja Eiropas čempionāta trešajā posmā "Euro RX1" klasē, iepriecinot vietējos līdzjutējus.

Svētdienas iesākumā Baumanis ar "ESMotorsport" sagatavoto "Škoda Fabia" automašīnu uzvarēja trešajā kvalifikācijas sērijā, par 0,2 sekundēm apsteidzot Fabjēnu Paijē. Savukārt ceturtajā kvalifikācijā Baumanis uzrādīja otro ātrāko rezultātu, 0,4 sekundes piekāpjoties Tomasam Brintesonam.

Jau vēstīts, ka pēc pirmās dienas Baumanis bija piektajā vietā, bet četru kvalifikācijas braucienu summā latvietis uzrādīja lielāko punktu summu – 178 punkti, kas bija par 8 punktiem vairāk nekā Paijē, bet par 10 punktiem vairāk nekā komandas biedram Andreasam Bakerūdam.

Pusfināla braucienā Baumanim izdevās labs starts, un viņš pēc pirmajiem pagriezieniem izbrauca līderpozīcijā, lai arī viņš saņēma pāris triecienus pa mašīnas aizmuguri. Savukārt Bakerūds starta haosā ietriecās pirmā pagrieziena apmalē. Lai arī viņš spēja atgūt divas pozīcijas, bet pusfinālam ar to nepietika. Tikmēr Baumanis droši sasniedza finišu pirmajā vietā un nodrošināja sev pirmo starta pozīciju finālā. Šajā pusfinālā otro un trešo vietu izcīnīja Peters Hedstroms un Andrea Dubūrs. No otrā pusfināla finālu sasniedza Paijē, Siverts Svardals un Čuču.

Finālā Baumanis startēja teicami un "tīri" izbrauca pirmos divus pagriezienus. Viņa līderpozīciju otrajā vietā esošais Paijē nespēja apdraudēt, un latvietis savās mājās notiekošajā trasē svinēja uzvaru. Trešo vietu izcīnīja Peters Hedstroms.

Šī Baumanim bija pirmā uzvara šajā sezonā aizvadītajos trīs Eiropas čempionāta posmos. Šis rezultāts Baumanim ļāva kopvērtējumā pakāpties uz ceturto vietu ar 48 punktiem, bet sezonas līderim Fabjēnam Paijē iekrāti 62 punkti. Cits latvietis Edijs Ošs pusfinālam nekvalificējās un sacensības noslēdza 15. vietā.

Savukārt pasaules čempionāta ("World RX") svētdienas sacensībās, kas bija sezonas piektais posms, triumfēja zviedrs Johans Kristofersons, kurš finālā sīvā cīņā apsteidza Niklasu Gronholmu, kurš bija ātrākais sestdien.

Svētdien Gronholms bija ātrākais pēc četriem kvalifikācijas braucieniem, un viņš arī pārliecinoši aizvadīja pusfinālu. Kristofersons savā pusfinālā par nepilnu pussekundi pieveica Matiasu Ekstromu. Finālā Kristofersons startā bija pārāks par Gronholmu, un viņš spēja aizvadīt drošu braucienu, gūstot savu ceturto uzvaru pasaules čempionāta posmos Rīgā.

Trešo vietu izcīnīja sezonas līderis Timmijs Hansens, kurš par 0,1 sekundi finišā apsteidza Ekstromu.

"World RX" sezonas kopvērtējumā pēc pieciem posmiem Timijs Hansens ir līderis ar 130 punktiem, 113 punkti ir Kevina Hansena kontā, bet 110 un 107 punkti ir Kristofersonam un Gronholmam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!