Foto: Privātais arhīvs
Ikviena iespēja, ko izmantojam, liek mums izvērtēt: jā, es noteikti vēlreiz dzīvē ko tādu vēlētos izmēģināt, vai tomēr – nē, tas laikam nebūs man. Kad Krista Ķenga devās gadu ilgā ceļojumā uz Jaunzēlandi, mājās viņa atgriezās ar dzelžainu pārliecību, ka noteikti vēlreiz dosies ceļā, izmantojot kādas līdzīgas programmas piedāvātās iespējas citviet pasaulē. Un tas ir piepildījies – šobrīd Krista ir Kanādā un gūst aizvien jaunus iespaidus!

Pirms aptuveni četriem gadiem Krista devās uz Jaunzēlandi, kur veselu gadu pavadīja dzīvojot, ceļojot, strādājot un baudot dabas burvību. "Šī valsts manī atvēra kaut ko jaunu," saka Krista. Tā bijusi ļoti sirsnīga pieredze, kas sniegusi iespēju atrast sevi, sakopot domas, izlemt, ko īsti turpmāk darīt. Tā Kristai nākusi arī apjausma, ka viņa vēlētos nodzīvot gadu Kanādā. Tomēr tas nenāca tik gludi, kā vēlējusies! Pirmais mēģinājums pieteikties ļoti līdzīgai programmai Kanādā un iegūt "Working Holiday" vīzu bijis neveiksmīgs, arī otrais un trešais... Pa vidu viņa vēl paspējusi pastrādāt par gaisa kuģu flotes plānotāju, proti, plānoja grafikus lidmašīnām, kas, cik noprotams, ir pat diezgan tuva profesija ceļošanai: vismaz bija tai līdzās. Tomēr atmest cerībai ar roku nebija Kristas garā! Tā tikai ar ceturto piegājienu beidzot iegūta vīza. Turklāt saistībā ar Covid-19 situāciju pirmo reizi vīzas iegūšanai bija interesanti noteikumi: lai iebrauktu valstī ar vīzu, obligāti bija jābūt jau apstiprinātam darba piedāvājumam. Tādēļ Krista, vēl Latvijā esot, internetā darba piedāvājumus izmeklējusies krustu šķērsu, tomēr izvēlējusies vakanci, ņemot vērā darbavietas atrašanās vietu.

Izvēle kritusi par labu Goldenai. Šī pilsētiņa ir diezgan maza, iedzīvotāju – aptuveni 4000, taču tās lielā burvība ir tā, ka tā atrodas tieši pa vidu sešiem nacionālajiem parkiem. "Tā ir populāra kā slēpošanas kūrorts – vasarā var braukt ar riteni pa kalniem, bet ziemā slēpot un pievērsties snovbordam. Ziemā te notiek arī pasaules čempionāts "freeride" jeb brīvā stila slēpošanā un snovbordā. Tā ir ceļotāju un sporta entuziastu ļoti iecienīta vieta," saka Krista. Šajā apvidū arī atrodas Kristas darbavieta – kalna augšienē. "Kad atbraucu, nodomāju – jā, ir kalni, ir skaisti, bet pilnīgi katrs pārgājiens, kurā esmu devusies, ir arvien, arvien skaistāks. Ir iespējas doties pārgājienos – no dažām stundām līdz vairākām dienām –, kā arī redzēt ledājus, pieiet tiem tuvumā, uzkāpt virsū, visur ir ūdenskritumi, upes, pļavas – kā pasakā! Pasakas, izrādās, ir arī īstenībā," saka Krista.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!