Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lielbritānijas smagsvaru bokseris Entonijs Džošua pēc zaudētās sestdienas cīņas paziņoja, ka viņš "par 110 procentiem" ir gatavs pieprasīt revanšu pret ukraini Oleksandru Usiku, kuram tika zaudēts 12 raundu cīņā.

Jau ziņots, ka vairāk nekā 66 tūkstošu skatītāju priekšā Usiks parādīja boksa meistarklasi, pēc tiesnešu vērtējuma (117:112, 116:112, 115:113) uzvarot Džošua un iegūstot Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas.

Šī cīņa deva ukrainim 19. uzvaru pēc kārtas, un viņš kļuva vien par trešo bokseri, kurš spējis kļūt par pasaules čempionu pirmā smagā svara kategorijā un pēc tam - arī smagsvaros. Pirms tam to bija izdarījis amerikānis Evanders Holifīlds un brits Deivids Hejs.

Šīs cīņas līgumā bija iekļauts punkts par iespēju veikt revanšu, tāpēc Džošua ir noskaņots atgūt savas jostas. 2019. gadā anglis jau zaudēja čempiona jostas amerikānim Endijam Ruisam, bet sešus mēnešus vēlāk revanša cīņā spēja tās atgūt.

"Simts procentu, pat par 110 procentiem gribēšu revanšu. Esmu gatavs atkal sākt trenēties," preses konferencē pēc cīņas paziņoja Džošua. "Ir teiciens, ja vēlies palikt atmiņā kā labs cīnītājs, necīnies pret kreiļiem, jo īpaši pret spēcīgiem. Usiks ir spēcīgs bokseris."

Džošua cīnījās ar piepampušu labo aci, kurai bija nepieciešama medicīniskā palīdzība, un tikai gongs pēdējā raundā izglāba viņu no nokauta.

"Es ar aci nevarēju redzēt devītajā raundā," skaidroja angļu bokseris. "Mana acs bija ciet, bet tā bija laba pieredze, jo šādas neveiksmes laikā bija sevi jākontrolē. Tā bija pirmā reize, kad tā notika."

Džošua arī norādīja, ka uzreiz pēc cīņas skatījies tās ierakstu un mēģinājis saprast, ko varēja izdarīt labāk.

"Londona man ir veiksmīga pilsēta, bet neviena profesionālā boksa uzvara nelīdzināsies olimpiskajai zelta medaļai," pēc cīņas teica Usiks, kurš 2012.gadā Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnīja zelta godalgu smagajā svarā.

Lielākā daļa ukraiņu boksera uzvaru ir gūtas ārpus Ukrainas, tāpēc viņš minēja, ka ar lielāko prieku aizvadītu revanšu Kijevas Olimpiskajā stadionā.

Britu boksera promouters Edvards Hērns norādīja, ka pieņemt zaudējumu Usikam ir daudz vieglāk nekā zaudējumu Ruisam. "Domāju, ka Džošua izbaudīja cīņu, viņš saprot, cik daudz ieguva no šīs cīņas un arī to, ka šodien viņu uzveica labāks bokseris," piebilda Hērns.

Usikam profesionālajā boksā aiz muguras ir 19 cīņas, visas uzvarētas, no tām 13 ar nokautu.

31 gadu vecais Džošua profesionālajā boksā aizvadījis 26 cīņas, no kurām uzvarējis 24, 22 no tām - ar nokautu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!