Foto: No privātā arhīva

Ar grupas "Latvian Blues Band" koncertu 2012. gada 15. jūnijā tika noslēgta nu jau kārtējā "Studentu kluba" sezona, lai pāris mēnešus ievilktu elpu un mestos jaunā pasākumu sērijā. Tomēr pirmo reizi pazīstamā iestāde līdz ar jauno mācību gadu savas durvis plašākai publikai neatvēra, noslēdzot 23 gadus ilgo "Studentu kluba" darbību. Klusā izčākstēšana apmeklētājiem atstāja vairākus jautājumus, piemēram, kas īsti notika un vai ir par vēlu sarīkot atvadu ballīti.

"Studentu klubu" tā garās pagātnes dēļ īsumā raksturot ir grūti, taču vieglāk runāt par dažādiem tā laikmetiem, proti, deviņdesmitajiem un divtūkstošajiem gadiem. Vispirms par deviņdesmitajiem un ne mazāk nozīmīgu laika sprīdi īsi pirms tiem.

Savukārt "Nabaklab" 2010. gada pavasarī ar sevi iepazīstināja grandiozi. Medijiem izsūtītajā preses relīzē tika pieteikts 600 kvadrāmetru liels klubs ar vērienīgu koncertu zāli, DJ zāli, izstāžu galeriju, diviem bāriem, atpūtas telpu, smēķētavu, padomju-retro stila kafejnīcas "Bufete Gauja" stilistisko kopiju, veikalu "Retro Spectro", virtuvi un vēl daudz ko citu. Tomēr gadu gaitā "Nabaklab" piemeklēja vairākas nozīmīgas likstas – viena pēc otras, kas secīgi noveda pie kluba slēgšanas septiņus gadus vēlāk.

"Nabaklab" radās agrākās bufetes "Gauja" un Latvijas Universitātes radiostacijas "Radio Naba" sadarbībā, kopā sanākot kādreizējam bufetes saimniekam Jānim Vītolam un radio pārstāvim Madaram Štramdieram, kuriem pievienojās pašreizējais "Gaujas saimnieks Jānis Kuplis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!