Foto: LETA
Latvijas Badmintona federācijas rīcībā ir Swedbank Mini terminālis (mPOS), tādējādi ikviens spēlētājs Latvijas Badmintona federācijas rīkotajās sacensībās un pasākumos par dalību, licencēm vai citus maksājumus varēs veikt ar maksājumu karti.

Jau kopš 2017.gada ar maksājumu kartēm bija iespējams norēķināties Pasaules reitinga turnīrā "Yonex Latvia International", kas notiek Jelgavā. 2019.gadā ar maksājumu kartēm bija iespējams norēķināties arī Eiropas U17 reitinga turnīrā "Yonex Latvia U17", kas notika Siguldā. Tad Swedbank Mini termināli uz turnīra laiku testa nolūkos Latvijas Badmintona federācijai piešķīra Swedbank, taču kopš Covid-19 pandēmijas Swedbank ierobežoto kontaktu dēļ vairs nepiedāvā testēšanas aparatūras izmantošanu.

2021.gada augustā, īsi pirms pasaules reitinga turnīra "Yonex Latvia International", Latvijas Badmintona federācija uzsāka sadarbību ar augsto tehnoloģiju uzņēmumu "Hansab", kas piedāvā Swedbank Mini termināli (mPOS). Sadarbības rezultātā Latvijas Badmintona federācija ir tikusi pie sava Swedbank Mini termināļa, savukārt Latvijas Badmintona federācija aicina arī citus sporta klubus un federācijas sekot savam piemēram.

"Šis Swedbank Mini terminālis ir pilnīgi mobils un ir piemērots karšu maksājumiem tādās vietās kā taksometri, gadatirgi, tirdzniecības pasākumi, un, šim sarakstam varam droši pievienot turnīrus un citas vietas, kur nepieciešams apmaksāt dalību uz vietas. Šis risinājums ir ideāli piemērots maziem uzņēmumiem ar nelielu karšu norēķinu darījumu skaitu," informē "Hansab" mārketinga speciāliste Kitija Aiše.

"Hansab" ir viens no vadošajiem inovatīvu tehnoloģisko risinājumu uzņēmumiem Baltijā ar 30 gadu pieredzi, nodrošinot inovatīvus tehnoloģiju risinājumus un servisa pakalpojumus dažādiem valsts un biznesa sektora uzņēmumiem.

Swedbank Mini termināli var izmantot visur, kur ir pieejams mobilais datu tīkls. Terminālis ir savietojams ar telefoniem un planšetdatoriem ar iOS un Android sistēmām. Termināli ir ērti lietot kustībā nelielā izmēra dēļ. Tas atbalsta arī bezkontakta norēķinus (Contactless), tai skaitā maksājumu ar viedtālruņiem un viedpulksteņiem.

"Man šāda vajadzība likās pašsaprotama. Arī es piederu pie tiem cilvēkiem, kam skaidra nauda kabatā vairs nav, pat maka nav, arī maksājumu kartes nav līdzi, jo viss ir saglabāts viedtālrunī. Tā ir ērtība un drošība, ko varam piedāvāt Latvijas badmintona spēlētājiem un pasākumu rīkotājiem," stāsta Latvijas Badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds.

Pirmais Latvijas Badmintona federācijas rīkotais vietējais turnīrs, kurā varēja veikt norēķinus ar maksājumu karti, bija Latvijas čempionāts badmintonā U13, U17, U21, kas notika Valmierā no 25. līdz 26.septembrim.

Veikt norēķinus ar maksājumu kartēm varēs arī Latvijas čempionātā U11, U15, U19, kas notiks Talsos 2. un 3. oktobrī, kā arī Latvijas čempionātā, turpat Talsos, 9. un 10.oktobrī. Vēl nav noteikta Latvijas čempionāta senioriem norises vieta, bet ir zināms datums - 6. un 7.novembris, un arī Latvijas čempionāta senioriem varēs norēķināties ar maksājumu kartēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!