Foto: no privātā arhīva
2000. gadā Rīgas saviesīgās dzīves cienītājus pārsteidza jauns un stila ziņā līdz šim neredzēts krogs ar Karību salu atmosfēru, neticami lielu dzērienu izvēli un daudz seksapīla it visā. Kokteiļu bāra "Paldies Dievam, piektdiena ir klāt!" seja kā tolaik, tā tagad ir kolorītais bārmenis Arnis Bikšus. Pagājuši jau desmit gadi, kopš "Piektdiena" vairs neeksistē, bet Arnis to dēvē par savu līdz šim veiksmīgāko biznesu, kura slēgšana viņam sūrst joprojām. Kas aizveda līdz iecienītā bāra beigām, par to šajā stāstā.

Lai gan dizaineres Baibas Ripas izveidotās telpas Rīgā, 11. novembra krastmalā 9, viesu uzņemšanai bijušas gatavas jau 1999. gada novembrī, tā pa īstam krogs durvis vēra akurāt uz gadsimtu mijas – slavenā milleniuma – sagaidīšanu. "Toreiz jau nebija interneta, mums vajadzēja krietni nopūlēties, lai sasauktu ļaudis uz milleniuma sagaidīšanu tieši pie mums," tagad atceras bāra saimnieks Arnis Bikšus. Viņš pats sprīdi pirms tam strādājis publikas jau iecienītajā klubā "Pulkvedim neviens neraksta", taču zibenīgi atsaucies piedāvājumam iesaistīties jaunas progresīvas vietas tapšanā, jo, braukājot pa pasauli un piedaloties bārmeņu sacensībās, apjautis: citviet populārā Karību stiliņa Rīgā vēl nav nekur.

"Mohito" uzvaras gājiens un atmiņas par viesmīļu algām

Tradicionālo Kubas alkoholisko kokteili ar gaišo rumu, cukurniedru sīrupu un saberztu ledu Rīgā tobrīd tik tiešām retais bija iepazinis. "Varbūt kāds apstrīdēs, ka kādā viesnīcas bārā jau to gatavoja, bet es zināju, ka "Mohito" būs mana bomba.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!