Foto: Kolāža DELFI
Nav šaubu, katru reizumis pārņem sajūta – viss ikdienišķais ir apnicis, gribas izrauties un izbaudīt ko jaunu, izmēģināt kādu līdz šim nepiedzīvotu aktivitāti un savu ierasto, vienmuļo, iespējams, pat garlaicīgo divistabu dzīvokli iemainīt pret kaut ko ekskluzīvāku, elegantāku un sajūtās īpašāku. To ņēmuši vērā arī naktsmītņu saimnieki, kuri prot pārsteigt un piedāvāt tūristiem arvien jaunas iespējas, lai nakšņošana ārpus mājas būtu tiešām kaut kas unikāls. Ekskluzivitāte slēpjas tajā, ka visas šīs vietas sniedz brīnišķīgas sajūtas: tās ir saimnieku rūpes par viesiem, tā ir gulēšana burbuļvannā, veroties zvaigznēs, tie ir rīti ar kafijas tasi pie liela loga, kas liek sajusties kā daļai no dabas, tās ir pašas mazākās detaļas, kas sniedz harmoniju un mieru...

Piedāvāju iepazīsties ar piecām "pinterestīgām" naktsmītnēm, kurās, manuprāt, ir vērts paciemoties, lai baudītu prestižo atrašanās vietu, gaumīgo dizainu un iepazītos ar patiesi atvērtiem un gādīgiem namiņu īpašniekiem. Katra no šīm vietām ir ar savu stāstu un savu ekskluzivitāti.

Romantiska mājiņa meža ielokā

Skaistā, neskartā pļavā, mazā Ziemeļkurzemes zvejnieku ciematā Žocenē pie Rojas upes atrodas kāda romantikas pilna naktsmītne. Tajā saimnieko Ieva un Arūns, kuri pirms trim gadiem sākuši realizēt savu ilgus gadus loloto ideju par brīvdienu māju izveidi: ar priekšnoteikumu, ka tur būs iespēja baudīt atpūtu, saplūstot ar dabas maģiskumu, vērojot gadalaiku spēles un atrodoties maksimāli komfortablā vidē. Tā arī tapa brīvdienu mājas "Green Valley", kas dāvā lielisku iespēju pilsētniekiem "izskriet" un izbaudīt klusu vidi, piejūras klimatu un burvīgo Baltijas jūru. Saimnieku ideja bija samazināt tūrisma sezonalitāti un pilnībā lauzt izpratni par tūrismu jūrmalas ciematos kā sezonālu parādību. Jūra galu galā ir spēka vieta visu cauru gadu, ne tikai vasarā! Te var aizbēgt un restartēties jebkurā sezonā un pat jebkurā diennakts laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!