Šoreiz raidījuma "Tavs Auto TV" apskates objekts ir "Peugeot 508 PSE", kā abreviatūra atšifrējama kā "Peugeot Sport Engineered". Jau paraugoties vien uz to, ir skaidrs, ka šis ir īpašs auto: izsmalcinātas aerodinamikas detaļas, 20 collu diski, dubultā izplūde un milzīgās bremzes auto priekšdaļā nodevīgi ziņo par šī auto sportisko raksturu.

Savukārt raidījuma testa pilota vārdu būs dzirdējis teju katrs, kurš kaut reizi devies uz grāmatnīcu, lai iegādātos kādu romānu vai vienkārši burtnīcu vāciņus. Jānis Roze ir vairāk nekā pirms 100 gadiem tapušā uzņēmuma – grāmatu un rakstāmlietu veikala – dibinātāja mazmazdēls. Starp citu, tas ir Latvijas valstī vecākais uzņēmums, kas joprojām darbojas. Savukārt paša Jāņa lielā aizrautība ir automašīnas un to vēsture – viņš ir arī viens no raidījuma "Es par auto" veidotājiem.

Lai arī kādam varētu šķist – kāds gan sakars ir "Peugeot" ar sporta automobiļiem –, jāsaka, ka šim franču autoražotājam ir varen krāšņa un jaudīga vēsture. Kopš "Peugeot" uzvarēja pasaulē pirmajās autosporta sacensībās 1894. gadā, motoru sports bijusi neatņemama šī autoražotāja DNS daļa.

Jau krietni vēlāk sekoja B grupas laikmets rallijā, uzvaras kalnā braukšanas sacensībās Paikspīkā, Dakaras rallijreidā, Lemānas izturības sacensībās.. Arī neskaitāmi WRC tituli un uzvaras rallijkrosa čempionātā ir padarījušas šo marku iekārojamāku daudzu cilvēku acīs. Un, arī lai kā nemainītos mūsu pasaule un kādus jaunus ierobežojumus neizdomātu Eiropas lēmēji, lauvas sirdī vēl joprojām ir dzīvs kaujas gars.

Runājot par jaunā modeļa tehniku – "Peugeot 508 PSE" ir vēl viens pierādījums tam, ka, apvienojot elektrotehnoloģijas ar klasiskajiem iekšdedzes dzinējiem, ir iespējams izveidot jaudīgus un baudāmus auto. Šī auto spēka iekārta ir veidota no trim motoriem – divi no tiem elektriski, viens iekšdedzes.

Turklāt, pateicoties dzinēju izvietojumam, šis auto ir pilnpiedziņas, un tā kopējā jauda ir 360 ZS (520 Nm). Pateicoties tam, 100 km/h šis auto spēj sasniegt 5,2 sekundēs, bet maksimālais ātrums sasniedz 250 km/h. Iespējams, tas nespēj sacensties ar "superkāriem", tomēr tas ir gana ātrs un labi tur ceļu, un spēj sniegt pietiekamu vadīšanas prieku.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!